Home Vijesti DORH digao optužnicu protiv MMA-ovca s Platka

DORH digao optužnicu protiv MMA-ovca s Platka

115
0

Državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv jednog od trojice MMA-ovaca koji su napali HGSS-ovce s Platka.

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 21-godišnjaka zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede HGSS-ovcu, a o tome su na svojim stranicama obavijestili nakon što im je Index jutros poslao upit u kojem smo tražili informacije o tome što se događa s tim slučajem.

“Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 24. veljače, nakon provedenog istraživanja, podiglo pred Općinskim sudom u Rijeci optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (2001.) zbog počinjenog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u svezi članka 34. Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenom 21-godišnjaku stavlja na teret da je 29. siječnja 2023., oko 20:15 sati na Platku, u podnožju žičare, dok je trajao fizički sukob više osoba, pristajući da teško tjelesno ozlijedi oštećenika prišao mu dok je sjedio na podu te ga obuvenom nogom udario u desnu stranu glave. Oštećenik je uslijed opisanog postupanja okrivljenika zadobio tjelesnu ozljedu, a stjecajem okolnosti kod oštećenika nisu nastale ozljede teže naravi”, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Izvidi DORH-a uslijedili su nakon što su napokon od Policijske uprave primorsko-goranske primili izvješće o događaju s Platka.

Iz riječkog Državnog odvjetništva prethodno su rekli da ih policija nije izvijestila o tučnjavi na Platku, u kojoj su ozlijeđene tri osobe, i da su o svemu doznali iz medija pa su, kako su naveli, zatražili dostavu pisanog izvješća o svemu što je policija utvrdila. Naloženi su i dodatni izvidi. Policija je ranije objavila da će prekršajno prijaviti petoricu sudionika tučnjave na Platku, a među njima je i 21-godišnjak protiv kojeg je sada tužiteljstvo pokrenulo i kazneni postupak.

Iako DORH, kao i obično, ne navodi identitet osobe protiv koje je podignuta optužnica, prema onome što od ranije znamo o trojcu iz BMW-a koji je napao HGSS-ovce, možemo zaključiti da Općinsko državno odvjetništvo optužnicu nije podignulo protiv Mateja Krunića, koji je 2000. godište, već da je to ili Lovro Pavelić ili Luka Tiriel Abramović, koji su 2001. godište.

Prema informacijama kojima raspolaže portal Index, kao i pregledom snimki iz kojih se, doduše, zbog loše kvalitete i udaljenosti ne može posve sigurno reći tko je tko od napadača, proizlazi da DORH zbog udaranja nogom u glavu HGSS-ovca koji je sjedio na tlu istražuje Lovru Pavelića.

Naime, prema neslužbenim informacijama, Luka Abramović je osoba u crnoj jakni koja je s mladićem u bijeloj jakni išla za HGSS-ovcem. Mladić u bijeloj jakni šakom udara HGSS-ovca Marka Grgačevića u glavu nakon što je odbio izvući BMW kojim su prethodno driftali uz skijašku stazu.

Drugi mladić u crnoj jakni u sukob se uključio kad se tučnjava već bila rasplamsala. Dotrčava iz BMW-a i upućuje više udaraca prema nekoliko ljudi, od čega je daleko najgori udarac koji je zadao HGSS-ovcu koji je u tom trenutku sjedio na tlu. Iz zaleta ga je udario nogom u glavu dok je HGSS-ovac Grgačević bio leđima okrenut od njega. Ponavljamo, Grgačević je mirno sjedio na tlu.

Druga snimka nadzornih kamera s Platka otkrila je svu brutalnost tog čina i još više dovela u pitanje postupanje policije, koja je, nakon što je prvo prešutjela događaj, svu trojicu iz BMW-a prijavila tek prekršajno za naročito drsko ponašanje pa dan kasnije održala bizarnu presicu, na kojoj su se dva policijska šefa iz Rijeke čudila reakciji javnosti, odbila dati pojedinosti tučnjave i obznanila da će prijaviti i pročelnika HGSS-a Marka Andrića i još jednu osobu koja se suprotstavila MMA-ovcima.

Uz pretpostavku da Državno odvjetništvo zbog brutalnog udarca u glavu istražuje Pavelića, proizlazi da je prvi udarac uputio Krunić. Abramovića je, proizlazi, pročelnik HGSS-a Andrić, koji je dotrčao u pomoć kolegama, srušio na tlo, a Abramović mu je potom zadao nekoliko udaraca šakama i nogom.

Ista osoba u crnoj jakni, a za pretpostaviti je, dakle, da se radi o Abramoviću, još jednom pada i na tlu dobiva više udaraca. Nakon toga ga jedna od dvije djevojke, koje su također bile u BMW-u, sprečava da se ponovno uključi u tučnjavu. Abramović je, podsjetimo, bivši mladi skijaški reprezentativac Hrvatske, ali i Turske, koji je kasnije potpuno prešao u MMA.

Previous articleObitelji poginulih vojnika od Rusije u znak zahvalnosti dobile pjene za brijanje
Next articleVIDEO: Igrač mislio da je njegova momčad pobijedila pa počeo slaviti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here