Biznis

DORH istražuje gdje je u Uljaniku završilo 313 milijuna kuna iz 3.maja!

DORH istražuje gdje je u Uljaniku završilo 313 milijuna kuna iz 3.maja!

Tisuću radnika 3. maja odazvalo se danas pozivu sindikalista na skup u riječkome škveru kako bi doznali kakva budućnost čeka to riječko brodogradilište. Predstavnici uprave Uljanika na skup radnika nisu došli, prenosi Radio Rijeka.

“I 3. maj je dužan, i to kooperantima i dobavljačima oko 180 milijuna kuna, ali i dalje ostaje nejasno gdje je prije nekoliko godina nestalo 313 milijuna kuna, novac koji je takodjer iz 3. maja otišao Uljaniku”, kaže Šoljić, dodajući kako to istražuje i DORH.

Zbraja koliko je ukupno novca otišlo u pulski Uljanik: “Da je 3. maj raspolagao s tih 840 milijuna kuna koji su iz našeg škvera prebačeni u Uljanik, mi bismo sada tražili novoga vlasnika. 3.maj bi bio dobra udavača, svi bi imali posla, a kooperanti i dobavljači bi za nas bez problema radili”, zaključio je Šoljić.

3. maj kao dio Fincantierija?

Postoji mogućnost za samostalno poslovanje 3. maja u okviru mogućeg strateškog partnerstva s talijanskim Fincantierijem, ali prethodno je potrebno restrukturirati Uljanik, rekao je Zlatko Komadina na aktualnom satu Županijske skupštine, odgovarajući na vijećnička pitanja. Podsjetio je da je restrukturiranje 3. maja već obavljeno i dodao da je za taj proces bilo odobreno više od 800 milijuna kuna, a dio tog novca završio je u Uljanik grupi.

Uljanik grupa ima novca za isplatu plaća i u Puli i u Rijeci, naglasio je Komadina, ali nema za materijal te radnici 3. maja zbog toga ni ne rade. Apelirao je na resorno ministarstvo i upravu Uljanika da odgovorno riješe nastale probleme.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Goran Frković i Vjekoslav Dorić novi članovi Uprave Jadrolinije

spDecember 18, 2018

Ministar Horvat: Vlada ima dva potencijalna partnera za Uljanik i 3. maj

spDecember 13, 2018

Za vođenje stečaja Brodomaterijala potrošeno 71 milijun kuna!

spDecember 6, 2018

Izgradnja moderne tvornice peleta u Delnicama u završnoj fazi

spDecember 4, 2018

Debeljaku zabranili dolazak u 3. maj!

spNovember 20, 2018

U riječkoj luci pad prometa, a Koper zapošljava 800 radnika!

spNovember 18, 2018

AKCIJA: Dopunsko zdravstveno uz 30% popusta do 18. studenog!

spNovember 16, 2018

Ovaj brod će postati plutajući terminal ispred Omišlja, LNG Hrvatska odustala od kloriranja

spNovember 9, 2018

Konferencija ‘Sell me this pen’ na Ekonomskom fakultetu

spNovember 3, 2018

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.