Home Biznis Doselio iz Škotske u Rijeku i pokrenuo start-up koji je u manje...

Doselio iz Škotske u Rijeku i pokrenuo start-up koji je u manje od godinu dana ostvario nagli rast!

4004
0

Simon Neil, CEO međunarodne tvrtke CampMap, koja ima sjedište u Rijeci, pronašao je green rješenje za kampiranje sa puno manje stresa. Razvio je interaktivne digitalne mape za kampove. U projekt je krenuo sam početkom 2020., a danas tvrtka zapošljava 10 djelatnika i surađuje sa preko 50 kampova u 7 država i bilježi rast od 120% u 12 mjeseci.

Kao lifetime kamper rođen u Škotskoj, ljubitelj je aktivnog uživanja u prirodi od malih nogu. Nakon završenog studija geologije Simon je dugo godina radio u industriji nafte i plina diljem svijeta. 2009.g. godine na odmoru u Hrvatskoj upoznao je današnju suprugu, Jelenu. Nekoliko godina proveli su u Jordanu i u Velikoj Britaniji, no ipak su se odlučili živjeti u Rijeci. Ovaj grad je na idealnoj poziciji za otkrivanje Hrvatske obale i unutrašnjosti tako da često vikendima sa djecom odlaze u prirodu i uživaju u šetnjama i planinarenju.

Ljubav prema kampiranju, Simon i Jelena, prenijeli su i na djecu pa tako sa sinovima svake godine rado odmaraju u kampovima u Hrvatskoj. Hrvatski kampovi Simonu su otvorili jedan sasvim novi pristup kampiranju. Prilikom odabira mjesta za odmor, dosta vremena gubi se na pronalaženje informacija koje su jednoj obitelji potrebne pri organizaciji odmora sa malom djecom. Često je teško doći do točnog broja parcele te dobiti informaciju ima li hlada na parceli i koje je veličine. Simon sa obitelji odmor ljeti provodiu šatoru, stoga su im takve informacije izuzetno važne.

Upravo ova pitanja i problemi naveli su Simona na razmišljanje te je došao na ideju izrade digitalne, interaktivne mape za kampove, koja kampiranje čini jednostavnijim kako za goste, tako i za vlasnike kampova.Sada gosti više ne trebaju trošiti vrijeme na istraživanje informacija na različitim portalima – CampMap ima sve to na jednom mjestu.

CampMap izrađuje interaktivne mape kampova, koje su dostupne na svim uređajima, čime je uveliko olakšano planiranje putovanja, ali i snalaženje u kampu tijekom boravka. Gosti dobiju sve informacije na jednome mjestu; veličina parcela, radno vrijeme restorana ili recepcije i slično. Interaktivne mape koje tvrtka razvija jedinstvene su jer nude gostima samostalnu navigaciju u kampu korištenjem vlastitog mobilnog uređaja.CampMaptako postaje nešto poput Google Maps-a i Booking.com ali za kampove.

Tvrtka izrađuje i 360 Fotografije kampa pa tako gost može odmah na mapi pogledati fotografije parcela u kampu, što mu olakšava odabir parcele ili zone za rezervaciju u određenom kampu. 

Uz potporu Fil Rouge Capital iz Zagreba tvrtka je u 2021. osigurala ulaganje od 300.000€. Ova mladastart-up tvrtka prošle godine je krenula u suradnju sa nekoliko kampova u blizini Rijeke, dok danas surađuju nekoliko kampova van granica Hrvatske – u Sloveniji, Italiji, Francuskoj, Austriji… 

“Take only memories, leave only footsteps”

„Paper trail“ je od samih početaka razvoja tvrtke bio glavna misija. Simon navodi kako su vlasnici kampova spomenulida godišnje tiskaju i preko 15.000 mapa za svoj kamp. Zajednički cilj tvrtke CampMap, koja želi biti „green“ tvrtka u pravom smislu, i njihovih partnerskih kampova je da kroz nekoliko godina dođu do nule. Stav tvrtke je da nije potrebna hrpa papira kako bi se dobila točna informacija, a i sama bit kampiranja kreće od pretpostavke “back to nature”, odnosno povratak prirodi i svatko od nas mora biti svjestan što ostaje iza nas kad završimo s odmorom u prirodi i kampiranjem. Koristeći navigaciju u mapi na bilo kojem uređaju, gost se nesmetano može kretati kampom bez potrebe da koristi tiskanu verziju karte kampa. Većina kampista koristi mobilne uređaje i putem mape mogu istražiti sve zanimljivosti jednoga kampa i destinacije.

Trend rasta kamping sektora nastavlja se na pred-COVID razdoblja, a predviđa mu se i daljnji stabilan razvoj u budućnosti. Povratak prirodi je logičan odgovor na brzi stil života što pokazuju i svjetske i hrvatske statistike.

Cilj CampMap tvrtke je otvaranje prema drugim tržištima u Europi, ali i prema tržištima u ostalim dijelovima svijeta. Izazov je i dalje pronaći način predstavljanja proizvoda prema različitim tipovima kampova. Proizvod se prilagođava svakom klijentu i cilj tvrtke je pokazati posebnosti svakoga kampa. 

Sukladno rastu tvrtke, rastao je i tim. Zapošljavanje i potraga za novim djelatnicima je uvijek izazov, pogotovo u sektoru razvoja digitalnih usluga. Iz tvrtke najavljuju intenzivan razvoj poslovanja kako u Hrvatskoj, tako i izvan granica Hrvatske. Tvrtka je u procesu osiguravanja novih investicija te najavljuju kako očekuju nove cikluse zapošljavanja u prvoj polovici 2022.

Previous articlePatrik Ćavar rekao bolnu istinu nakon poraza Hrvatske od Crne Gore. Dotakao se i jednog igrača: On je morao biti tu!
Next articleTrudnica se prestravila kad je vidjela što nosi u trbuhu: Ljudi joj predlažu da pozove svećenika (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here