Home Mozaik Doslovno poplavili od incesta: Liječnici šokirani ovom obitelji, pogledajte kako su izgledali...

Doslovno poplavili od incesta: Liječnici šokirani ovom obitelji, pogledajte kako su izgledali (FOTO)

591
0

Jedan Amerikanac šokirao je liječnike 1975. kada je rođen s plavom kožom, koja je bila posljedica urođenog genetskog defekta koja se prenosila generacijama incesta.

Ben Stacy, 47, može pratiti svoju lozu sve do izolirane obitelji Fugate u Trables Creeku u Kentuckyju, jednom od najekstremnijih slučajeva incesta ikada prijavljenih u Sjedinjenim Državama. Njihova priča započela je 1820. godine kada su se vjenčala francuska siročad Martin Fugate i Elizabeth Smart.

Martin je imao vrlo rijetku genetsku grešku zvanu methemoglobinemija, koja pogađa samo 0,0035% svjetske populacije i uzrokuje da krv ne prenosi dovoljno kisika po cijelom tijelu. Ona postaje smeđa, što znači da koža bijelih pacijenata može izgledati plavkasto, a usne ljubičaste.

Kada su Martin i Elizabeth imali sedmero djece, četvero ih je rođeno s plavom kožom zbog gena za recesivni metemoglobinemiju. Budući da je gen bio recesivan, stanje ne bi utjecalo na buduće generacije da se nisu vjenčali unutar svoje obitelji.

Ali budući da je obitelj živjela u takvoj izolaciji, Fugaiti se nisu miješali s drugim ljudima i vjenčali se sa svojim rođacima. Imali su obitelji u malim zajednicama s Coombs, Richies, Smiths i Stacey.

Zachary, jedno od Martinove i Elizabethine djece, oženio se vlastitom tetkom, a drugi sin oženio je drugu blisku rodbinu. Zacharyjev sin Livay kasnije će se oženiti njihovom sestričnom, gdje je rođena Luna Fugate, nekoć nazvana “najplavljom ženom ikad viđenom”, objavio je ABC News.

Luna se udala za Johna Stacyja i imala 13 djece, a Ben je iz ove obitelji.

Prema Daily Mailu, Ben radi kao nadzornik postrojenja za vodu na Sveučilištu Aljaske u Fairbanksu, nakon što je diplomirao upravljanje divljim životinjama na Sveučilištu East Kentucky. Navodno ima ženu po imenu Catherine Stacy i četvero djece s njom.

Plava obitelj Kentuckyja počela je nestajati početkom 20. stoljeća, jer su se razdvojili i prestali se križati.

Ipak, Ben je rođen s plavom kožom. Iako je ubrzo izblijedjela, njegove usne i nokti i dalje bi poplavili kad bi mu bilo hladno ili ljuto kao dijete.

Povijest obitelji otkrio je 1958. Luke Combs nakon što je odveo svoju ženu u bolnicu, no liječnici su mu s vremenom posvetili više pažnje.

“Luk je bio plav kao Lake Louise za prohladnog ljetnog dana”, rekao je dr. Charles H. Belen II 1974. godine.

Priča je zainteresirala stručnjakinju za krv dr. Madison Cavene sa Sveučilišta Kentucky, koja je bila fascinirana obitelji Fugate, prenosi Mirror.

Šezdesetih godina prošlog stoljeća pokušao ih je pronaći i uspio upoznati neke od potomaka ove obitelji. Zaključio je da njihovoj krvi nedostaje jedan ključni enzim i palo mu je na pamet da im ubrizga metilen plave boje kako bi promijenio njihov izgled.

Iako zvuči kontraintuitivno, plava boja se s kože povukla u roku od nekoliko dana, no transformacija je trajala samo nekoliko dana.

Međutim, dr. Cavein je potaknuo obitelj da svaki dan uzima tablete metilena kako bi im pomogao.

Previous articleUhvatio ženu na djelu, a zatim uskočio u viličar: Radila je nešto sramotno u njegovom autu (VIDEO)
Next articleTajni posjet Zelenskog zamalo završio kobno: Bio je u Lisičansku u vrijeme kada je bombardiran (FOTO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here