Home Mozaik ‘Drogirao me je da bih smršavila i silovao dok sam bila dijete’:...

‘Drogirao me je da bih smršavila i silovao dok sam bila dijete’: Poznata manekenka o surovom svijetu mode

318
0

Kare Otis Sutton, bivša supruga poznatog glumca Mickeyja Rourkea, jedna je od dvije žene koje su službeno podnijele kaznenu prijavu za silovanje protiv Geralda Marije, čovjeka koji je 25 godina vodio europsku podružnicu Elite Models.

Mariejevo ime poznato je u svijetu mode jer je on bio čovjek koji je odlučivao o karijeri nekih od najpoznatijih manekenki današnjice, a s jednom od njih Lindom Evangelistom bio je i oženjen.

Sutton, i sama uspješna manekenka, danas ima 52 godine, a traumu je doživjela sa 17 godina. Kako je rekla, šest mjeseci je trpjela zlostavljanje i u tom razdoblju morala je imati prisilni spolni odnos s Mariom. Kad je skupila snagu da mu se suprotstavi, izbacio ju je iz svog pariškog stana, a Sutton je prebačena u manekensku agenciju u Milanu.

Od donošenja zakona prije dvije godine podneseno je više od 9000 tužbi, a sada je među njima i Sutton.

Bivša glumica i manekenka tvrdi da je postala žrtvom Maria ubrzo nakon što je potpisala ugovor s francuskom agencijom za modele. Godinu dana prije nego što je stigla u Pariz, Sutton je bila 16-godišnjakinja koja je živjela sama u Kalifornijskom zaljevu, kada ju je “otkrio agent za manekenstvo koji ima veze s Elitom u New Yorku”, rekla je za Guardian.

U New York je odletjela nedugo nakon što je saznala da se za nju “zainteresirao” osnivač “Elite Model Management” John Casablancas. Kada Sutton nije zakazano nijedno plaćeno snimanje, Casablancas je rekao da “njezin izgled nije dovoljan” i poslao je u Mariein ured u Parizu.

Kako prenosi Guardian, nakon što je Sutton stigla u glavni grad Francuske, Marie joj je rekla da će uspjeti u manekenskoj agenciji, ali je za to morala biti poslušna.

Sutton tvrdi da ju je udario šakom u stražnjicu i rekao: “Za svoj novac, ne želim tvoje mišljenje, Kare. Želim tvoju poslušnost.”

Sutton je na konferenciji za novinare u petak rekla: “Došla sam iz razorene obitelji i okrenula se modelingu jer sam bila odbjegli tinejdžer koji je napustio školu. Gledajući unatrag, jasno mi je da je moje porijeklo dio onoga što me čini ranjivom na zlostavljanje i trgovinu ljudima.”

U tužbi se navodi da su seksualni napadi počeli jednu noć nakon snimanja. Marie je navodno već počela opskrbljivati ​​17-godišnju Sutton kokainom u njegovom stanu u Parizu, koji je dijelio sa svojom tadašnjom djevojkom Lindom Evangelistom.

Tužba je glasila: “Svaki put kada je Evangelista napustila stan, optuženi Marie je očekivao da će mu tužiteljica dopustiti da ju siluje, što je i učinio nekoliko puta u razdoblju od nekoliko mjeseci.”

Sutton je na konferenciji za novinare također rekao: “Šok i razdvojenost napada ostali su u meni mnogo, mnogo godina. Morala sam postati čvrsta i istinski distancirana kako bih preživio ono što mi se dogodilo u Parizu, od početnih i kasnijih napada, a zatim da bih bila viđena kao objekt u industriji.”

U tužbi se također tvrdilo da su za Marijevim ponašanjem bili upoznati i drugi zaposlenici “Elite”.

Bivša manekenka očito je svjesna da nije bila jedina žena koja je optužila Marija za seksualno zlostavljanje dok je on vodio europske operacije manekenske agencije. Kada su francuske vlasti istražile njezine ranije tvrdnje, još 11 žena pozvano je na sastanak s francuskim istražiteljima u Parizu, izvijestio je Guardian.

Tijekom karijere Kare je nosila prezime Otis, bila je poznata i kao supruga Mickeyja Rourkea, a kasnije se udala za Matthewa Suttona, znanstvenika za okoliš, s kojim ima dvoje djece.

Previous article‘Ne mogu imati dobar dan zbog djece!’ Nesavjesna majka uhićena zbog ozljeda nanesenih bebi, ono što je pronađeno u njenom kompjuteru zgrozilo je socijalne radnike
Next articleU Rijeci teško ozlijeđene dvije pješakinje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here