Home Vijesti Državna brodogradilišta za 1 kunu

Državna brodogradilišta za 1 kunu

1255
0

Prema najavama iz Fonda za privatizaciju, u subotu će izaći natječaj za prodaju šest državnih brodogradilišta. Natječaj bi trebao biti raspisan u Vjesniku te u nekoliko uglednih svjetskih pomorskih časopisa.

Većina detalja o modelu privatizacije državnih navoza uglavnom je već poznata, pa se nekih većih iznenađenja iz samog teksta tendera na očekuje. Kao što je poznato, Brodosplit, Brodotrogir, Kraljevica i 3. maj prodaju se za početnu cijenu od jedne kune, većinski državni udio u brodogradilištu specijalnih objekata u Splitu nudit će se po nominalnoj vrijednosti dionica isto kao i 59-postotni državni udio u Uljaniku.

Opći uvjeti prodaje uglavnom su identični za sva brodogradilišta, a poseban model bit će jedino za pulski Uljanik s obzirom na to da je riječ o brodogradilištu koje ne spada u kategoriju gubitaša.

Čelnik HUS-a, Ozren Matijašević, smatra kako je loše što Vlada nije poštovala stav struke, pa ide u raspis natječaja u vrijeme ovakve krize. To će, drži, sigurno bitno suziti krug potencijalnih kupaca.

– Posebna je budalaština što se natječaj raspisuje usred godišnjih odmora – istaknuo je Matijašević. Uprave škerova suzdržane su u komentarima otvaranja privatizacijskog procesa. (Novi list)

Previous articleGrad se ne može upisati kao vlasnik Galeba
Next articleRiječani oslabljeni u Varaždinu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here