Home Vijesti ‘Đubriva’ iz Splita otkazali svirku u Rijeci nakon što su frontmenu grupe...

‘Đubriva’ iz Splita otkazali svirku u Rijeci nakon što su frontmenu grupe iskopali uvredljive komentare

2408
0

Na Facebook stranici splitskog benda Đubrivo objavljeno he priopćenje o otkazivanju koncerta u Rijeci. Bend je obavijestio javnost da im je koncert, koji se trebao održati u Beertiji na Valentinovo, otkazan zbog sigurnosnih razloga.

Izgleda da je problem u činjenici da je frontmen splitske grupe Đubrivo (Koja) u više navrata preko Facebook komentara u navijačkim raspravama vrijeđao Rijeku i Riječane.

Priopćenje benda na njihovoj Facebook stranici prenosimo u cijelosti:

“Nažalost, svirka u Rijeci koja se trebala održat 14.2., je otkazana, i užasno nam je krivo zbog toga.

Naime, organizator ne može jamčit sigurnost nekom ko dolazi iz Splita zbog dobro poznate riječke netrpeljivosti prema Splitu, koja je postala tolika da se sa stadiona prenosi čak i na koncert benda koji nema nikakve veze s nogometom i čiji članovi već više od 20 godina uopće ne idu na utakmice.

Naravno, ovo se ne odnosi na sve Riječane. Imamo puno fanova u Rijeci i okolici, nismo tamo bili pet godina i ovo bi bila svirka za pamćenje, ali, nažalost, neće je bit ni sad ni ikad više. Jednostavno, nemamo običaj dolazit u gradove u kojima smo nepoželjni, a na popisu tih gradova u 26 godina naše karijere stoji samo i jedino Rijeka.

Želimo zahvalit organizatorima i osoblju kluba, i želimo im se ispričat ako smo im izazvali bilo kakve neugodnosti. Također, želimo da ovaj val mržnje ne izazove splitski odgovor, i da svi riječki bendovi, pa čak i aktivni pripadnici navijačke scene, i dalje bez ikakvih problema nastupaju u Splitu, kako je i do sad bilo.

I, molimo sve fanove i štovatelje da u komentarima ne napišu nijedan jedini ružni ili uvredljivi komentar o Rijeci i Riječanima, jer nećemo dozvolit da mržnja rodi novu mržnju i jer ovo nema nikakve veze ni s gradom ni s klubom u kojemu smo tribali svirat.

Sve vas voli vaša Đubrad, vidimo se nekom drugom zgodom u nekom drugom gradu.”, stoji u priopćenju Đubriva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here