Home Mozaik Duran Duran lansira svoj album za Noć vještica

Duran Duran lansira svoj album za Noć vještica

222
0

Bend je najavio izlazak “Danse Macabre” za 27. listopada, uključujući neobjavljene pjesme, kao i obrađene. Imali su suradnju i s ex Andy Taylor i Warren Cuccurullo 

Duran Duran najavili su izlazak “Danse Macabre”, svog 16. studijskog albuma, za 27. listopada. Djelo s temom Halloween u kojem se nalaze tri neobjavljene pjesme (uključujući naslovnu pjesmu), obrade svojih starih pjesama i obrade drugih izvođača kao što su Talking Heads, The Specials i Billie Eilish. Prisutne su mnoge suradnje, od bivših Andyja Taylora i Warrena Cuccurulla do Nilea Rodgersa i Victorije De Angelis iz Maneskina.

Doista posebna godina za Duran Duran. Album stiže kao odgovor svima onima koji su posljednjih godina na engleski bend gledali sa skepsom, pa čak i podsmijehom. Kvartet izdaje izrazito neobičan album čija najava dolazi usred vrlo duge uspješne turneje po sjevernoameričkim arenama.

Geneza “Danse macabre” proizašla je iz koncerta u Sjedinjenim Državama, koji se održao na Noć vještica prošle godine. “Ideja je došla iz predstave koju smo održali u Las Vegasu 31. listopada 2022. – objašnjava Nick Rhodes -. Odlučili smo iskoristiti trenutak za stvaranje jedinstvenog, posebnog događaja… Napast da upotrijebimo veličanstvene gotičke slike s pozadinom mračnog soundtracka horora i humora, bio je jednostavno neodoljiv. Ta nas je večer nadahnula da istražujemo dalje i stvorimo album, koristeći Noć vještica kao ključnu temu. Ploča se transformirala čistim, organskim procesom i dovela je do nečega što nitko od nas nije mogao predvidjeti.”

„Emocije, raspoloženje, stil i stav oduvijek su bili u središtu DNK Duran Durana – zaključuje Nick Rhodes –, tražimo svjetlo u tami i tamu u svjetlu, i osjećam da smo uspjeli nekako uhvatiti bit toga u ovom projektu.”

Previous articleDjevojke su pokušale ući u perilicu rublja, ali onda je nešto pošlo po krivu VIDEO
Next articleKoje su obaveze i dužnosti predstavnika suvlasnika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here