Home Vijesti Dušan Cupać srpskoj policiji: Nisam mogao prestati udarati

Dušan Cupać srpskoj policiji: Nisam mogao prestati udarati

1635
2

Osim što je srbijanska policija oduzela pa vratila odjeću i obuću Dušanu Cupaću (21) osumnjčenom da je 4. prosinca ove godine nasmrt pretukao creskog studenta, 23-godišnjeg Aleksandra Abramova, policajci u Valjevu, gdje Cupać trenutno boravi, s njim su obavili i obavijesni razgovor. Ono što im je Cupać ispričao dostavili su hrvatskoj policiji, koja je za njim po nalogu riječkog Županijskog suda raspisala tjeralicu.

Iako na tjeralici MUP-a piše da Cupać ima samo hrvatsko državljanstvo, moguće je da ima i državljanstvo BiH ili Srbije jer bi u protivnom vjerojatno bio u pritvoru radi izručenja Hrvatskoj.

Prema onome što je izjavio policajcima u Valjevu, povod za brutalno premlaćivanje Aleksandra Abramova bio je sukob zbog reda za pizzu u fast foodu. Rekao je da je jednom od mladića s kojima je bio u društvu zazvonio mobitel te su izašli iz reda, a kad su se htjeli vratiti, Abramov ih je upozorio da stanu na kraj reda. Cupać tvrdi da se on tome usprotivio te da su se on i Abramov verbalno sukobili, a potom ga je Abramov udario šakom u nos, što ga je dodatno razbjesnilo te se nije mogao zaustaviti u udarcima.

S Cupaćem su u društvu bili Darijo Savić (24) i njegov bratić Darijo Cupać (21), koji su također pritvoreni u Hrvatskoj i brane se šutnjom.

Istražni sudac u proteklim je danima saslušao trojicu svjedoka ovog brutalnog premlaćivanja koje je završilo smrću mladića. Jedan od policajca na trgu Sv. Barbare čuo je da se napadači nazivaju nadimcima što je kasnije bilo ključno za uhićenje dvojice.

Smetlar koji je također svjedočio ubojstvu čuo je kako Savić i Cupač govore Dušanu da prestane i da počne bježati. Treći svjedok je građanin koji sa nevjenčanom suprugom živi u blizini mjesta tučnjave. On je Abramovu nakon tučnjave pokušao pomoći, ali do dolaska liječnika mladić je izdahnuo. (jutarnji.hr)

2 COMMENTS

  1. evo ga decki se poubijali zbog jela. preslika danasnje mladezi. gladi idu pit, i onda pojednu neki kut neke sugave pize i kkao nece.

    u vrijeme komunizma je bilo cevapa i svega za svih. jadna li ova drzava i jadni mladi ljudi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here