Home Vijesti Dva dana rock ludnice na riječkim pozornicama

Dva dana rock ludnice na riječkim pozornicama

1242
0

Danas i sutra, stanovnike rokerskog grada na Rječini očekuje nekoliko reprezentativnih koncertnih rock događanja klupskog, dvoranskog i open air tipa, prije svega zabavnog, a zatim i humanitarnog, te edukativnog karaktera na kojima će nastupiti sve redom predstavnici domaće urbano glazbene elite. Ukratko – »Letu Štuke«, Laka, »Jinx«, »Pips, Chips & Videoclips«, »Psihomodo Pop« u Harteri, Edo Maajka i »Detour« u Palachu, »Majke« i »My Buddy Moose« u Stereu te »KUD Idijoti« i »TBF« na Korzu. Bogata ponuda? Amerikanci bi rekli – »You Do The Math!« Ili u slobodnom prijevodu – zbrajajte sami.

    Krenimo redom. Za sve koji su već odlučili pohoditi bivšu tvornicu papira i Tuborg Green Fest, korisne će biti sljedeće informacije – vrata Hartere otvoriti će se u 19 sati. DJ Dabi vrti muziku do 20.40 sati kada je predviđen nastup prvog benda večeri – »Letu štuke«. Nakon njih, u 22 sata nastupa Laka. Slijede »Jinx« u 23.20 sati, »Pips, Chips & Videoclips« u 00.40 sati i na kraju »Psihomodo pop« koji će pozornicu zauzeti u 2 sata poslije ponoći te ujedno zatvoriti festival. Drugi dio Tuborgovog eventa, onaj u Palachu kreće u 23 sata nastupom grupe »Detour«. Edo Maajka i njegov soundsystem slijede točno u ponoć. Nakon njihovog šezdesetminutnog nastupa udara kućni resident DJ koji će aparaturu ugasiti u tri sata poslije ponoći kada se Palach zatvara.

    Paraleleno s programima u Harteri i svježe otvorenom Palachu, u Stereo dvorani će se u svom izuzetno hvaljenom unplugged aranžmanu, pred vjernom riječkom publikom, konačno pojaviti »Majke«. Njihov premijerni riječki unplugged nastup, vrijedi spomenuti, ima i humanitarnu notu. Naime, događaj ide u sklopu humanitarne akcije »Za siguran korak«, a njegov pokrovitelj je Poglavarstvo Grada Rijeke. Vrata Stereo Dvorane otvoriti će se u 21.30 sati, predizvođač – Riječani »My Buddy Moose« kreću, po riječima organizatora, oko 22.30 sati, dok je nastup zvijezda večeri predviđen za najkasnije 23.30 sata.

    Sutra, u nedjelju, na Korzu će se u režiji nevladinih udruga GONG i Transparency International, nastupima »KUD Idijota« i TBF-a, obilježiti Dan prava na pristup informacijama. Riječ je o međunarodnom danu koji se obilježava od 2004. godine. Naime, pravo na pristup informacijama, po riječima Zorislava Antuna Petrovića, predsjednika Transparency Internationala Hrvatska, prepoznato je kao temeljno ljudsko pravo i vrlo važan subjekt u suzbijanju korupcije i razvoju demokracije. Stoga, više je nego logičan izbor bendova za sutrašnje slavlje. Kako kaže Petrović, u oba slučaja se radi o izuzetno angažiranim bendovima čiji tekstovi se često bave hrvatskom društveno političkom stvarnošću. Angažirana fešta na Korzu kreće u 19.30 sati. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here