Home Najnovije Jadranska vaterpolo liga: Primorje dočekuje Jadran Herceg Novi

Jadranska vaterpolo liga: Primorje dočekuje Jadran Herceg Novi

292
0

 Jadranska vaterpolska liga, kvalitetni hrvatsko-crnogorsko-slovenski proizvod, natjecanje kojem tepaju da je »najjače na svijetu«, danas počinje s predstavljanjem. Riječko »Primorje Erste banka« u godini jubileja stote godišnjice Sportskog društva »Primorje 08« na novom riječkom plivalištu igra s vrlo jakim »Jadranom CKB« iz Herceg Novog, trenera Zorana Mustura, nekada istaknutog golgetera riječkog kluba.

    – Skoro su tri mjeseca kako ovdje treniram – kaže iskusni bek Damir Glavan, finalist Olimpijskih igara 1996. godine, pojačanje »bankara« i povratnik u matični klub. – Pripreme, pogotovo kondicijski dio, smo odradili stvarno dobro. Nedostaje nam utakmica, svima nama koji nismo imali reprezentativnih natjecanja tijekom ljeta. Stanka je stvarno bila preduga. Sigurno je da će se ispočetka osjetiti manjak susreta, posebno tijekom prva tri, četiri mjeseca. No, igramo u tri velika natjecanja, u Jadranskoj ligi, u domaćem Kupu i u LEN Kupu, utakmica nam neće nedostajati. Iz susreta u susret bi se trebali sve više dizati.

    »Generalke« ste imali s »Mladosti«. Kakav je dojam o vašoj momčadi?

    – S »Mladosti« smo odradili par dobrih treninga i vidi se razlika u kvaliteti. Zagrepčani su jači i imaju dužu klupu. To se naročito vidjelo kako su te pripreme utakmice odmicale. S druge strane u niti jednoj od ovih trening utakmica nismo bili kompletni. Stoga nismo mogli pokazati svoju pravu snagu. Kada se igra sa samo jednim centrom ili bez ijednog centra, ili kada se igra bez Samira Baraća, ne može se razviti potpuna igra.

    Barać je obavio snimanje magnetskom rezonancijom, ozljeda ramena nije tako teška kakva je mogla biti, no »Primorjev« reprezentativac neće igrati s Hercegnovljanima?

    – U prvu utakmicu sezone pred svojom publikom, ulazimo nekompletni. Sigurno da će nam Barać puno nedostajati, ali to nas ne treba obeshrabriti. Mi svi ostali u ekipi trebamo pružiti maksimum, odigrati najbolje što možemo, pa ćemo vidjeti kako će završiti.

    Danijel Premuš, nekadašnji centar »Primorja EB« stiže u društvu svojih vrlo kvalitetnih igrača iz »Jadrana CKB«?

    – Od njihovih reprezentativaca tu su golman Šćepanović, uz njega naturalizirani Makedonac Perčinić. Na beku je Ivović, ne znam hoće li nastupati Gojković jer ima problema s ramenom. Ostalo su naši dečki iz Hrvatske, Premuš, Elez, Jelača. Imaju kvalitetnog ljevorukog Kanađanina Grahama. Sve u svemu imamo protiv sebe vrlo jakog, kvalitetnog i čvrstog suparnika.

    Uprava »Primorja EB« je za cilj postavila play-off hrvatskog prvenstva?

    – Dobra stvar je izraziti ambiciju prema činjenju »koraka više«. Moramo imati motiv ispred sebe, ne možemo se zadovoljavati učinjenim. Realno, trebali bi se boriti za četvrto mjesto, vidjet ćemo kakvi će biti konkurenti. (novi list)

Previous articleSudar kamiona i automobila na autocesti Rijeka – Zagreb
Next articleDva dana rock ludnice na riječkim pozornicama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here