Home Mozaik Dvije jednogodišnje djevojčice izgubile život u jaslicama: gdje su bile odgajateljice

Dvije jednogodišnje djevojčice izgubile život u jaslicama: gdje su bile odgajateljice

283
0

Ostajemo nijemi pred još jednim mučnim slučajem iz crne kronike koji se desio na mjestu gdje automatski povjeravamo svoju djecu, sigurni da će ona provoditi vrijeme igrajući se i učeći.

Govorimo o dječjim vrtićima, strukturama u kojima djeca imaju priliku rasti, eksperimentirati s novim iskustvima, tipičnim za bezbrižnu prirodu njihove nježne dobi; mjestu za druženje sa svojim vršnjacima, crtanje, igre na toboganu i one koje razvijaju maštu i kreativnost.

Roditelji, pogotovo oni koji nemaju mogućnost povjeriti svoju djecu dadilji ili bakama i djedovima, svakodnevno, prije nego što požure na posao, prepuštaju brigu o svojoj djeci u ruke odgajateljima koji s ljubavlju brinu o njima (osim nekih brutalnih slučajeva u kojima umjesto brige počine najgore zločine nad maloljetnicima).

Nažalost, vrlo je malo dovoljno da jedan miran dan koji je započeo rutinom, dobije sasvim neočekivani obrat, baš kao što se dogodilo u slučaju o kojem ćemo govoriti, šokirajući čitatelje diljem svijeta.

Dvije jednogodišnje djevojčice u jaslicama su izgubile život. 

Pogledajmo detaljnije što se o odgajateljicama saznalo. Posljednji podaci objavljeni na webu izazvali su pravi val ogorčenja gdje su mnogi, poistovjećujući se s obitelji, pisali  vrlo otrovne komentare.

Događaji su se zbili u Kaliforniji, ali zastrašujuće vijesti su se brzo proširile s lokalnih na međunarodne stranice, jer  radi se o dvjema jednogodišnjim djevojčicama koje su u jaslicama izgubile život. Odgovornima su stavljene lisice na ruke i incident će se morati rješavati na sudu gdje će se utvrditi težina njihove odgovornosti.

Po prvoj rekonstrukciji događaja koju je provela policija, a koja razjašnjava tužnu priču, saznajemo da su dvije žene, majka i kći, koje su se trebale brinuti o djeci, umjesto toga, ne samo da su bile bile nepažljive, nego su se udaljile, a djeca su ostala bez nadzora. Nina Fathizadeh i Shahin Gheblehshenas, od 41, odnosno 64 godine, sada su optužene za “nemar i ugrožavanje sigurnosti troje maloljetnika što je rezultiralo kaznenim djelom”.

Majka i kći vodile su vrtić Happy Happy Day Care u San Joseu. Dana 2. listopada, na dan kada su se zbili događaji, iz ustanove su nazvali 911, broj za hitne slučajeve u SAD-u, kako bi zatražili pomoć nakon što je troje djece palo u dječji bazen. Spasioci koji su stigli na odredište hitno su prevezli maloljetnike u bolnicu u kritičnom stanju. Dvoje jednogodišnjaka je umrlo, dok je treće dijete spašeno.

Prema utvrđenom, djeca su bila ostala sama u vrtu, bez nadzora odraslih.  Ono što je zgrozilo čitatelje je da je 41-godišnja vlasnica u kuhinji spremala čaj i doručak, dok je majka na dan kada se dogodila tragedija bila je u drugom vrtiću. Drugi zaposlenik ustanove je tog dana javio da je bolestan, pa im je u vrtiću nedostajalo osoblja.

Kako se saznaje, vrtić se nalazi uz bazen koji je bio ograđen ogradom visokom metar i pol, ali je suprug vlasnice bio otvorio vrata da zalije biljke, no nakon obavljena posla se nije sjetio vrata i zatvoriti. Kad se kći vratila u baštu, primijetila je djecu kako plutaju na vodi. Ovo je horor priča koja je potresla cijeli svijet.

Previous articleŠto se događa s našim mozgom kad prestanemo pisati rukom: ozbiljne posljedice
Next articleStaricu ubio susjedov pitbull: “Vlasnik je ostavio otvorena dvorišna vrata”; Imala je 86 godina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here