Home Vijesti Dvojac zagađivao Bakarski zaljev, policija ih prijavila

Dvojac zagađivao Bakarski zaljev, policija ih prijavila

73
0

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 30 i 65 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela onečišćenje okoliša.

Riječ je o osobama koje se sumnjiči da su kao odgovorne osobe riječke lučke tvrtke koja posluje u Bakarskom zaljevu na pretovaru tereta, u razdoblju od 2021. pa do veljače ove godine, propustili postupati prema zakonskim propisima iz domene zaštite okoliša, kao i po nalogu nadležne državne inspekcije.

Naime, bili su u obvezi tehnički unaprijediti poslovne procese kako ne bi došlo do zagađenja mora, zraka i okoliša na spomenutom području. Budući da to nije učinjeno, u nekoliko navrata su se u proteklom razdoblju tijekom radova prekrcaja tereta dogodila zagađenja mora i tla koja su mogla ugroziti zrak, more, biljne i životinjske vrste u njemu, ali i zdravlje ljudi.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Previous articleVIDEO: Hrvatska senzacija ostala bez štapa pa izborila drugu vožnju!
Next articleMiletić: Kad posjećujem zatvor u Rijeci satima moram čekati na otvorenom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here