Home Sport Eduardo: Pogodilo me kad me Kovač nije stavio protiv Brazila

Eduardo: Pogodilo me kad me Kovač nije stavio protiv Brazila

198
0

Bivši napadač hrvatske reprezentacije Eduardo da Silva najavio je u HRT-ovoj emisiji Qatara utakmicu Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru. Eduardo je rođen prije 39 godina u Rio de Janeiru, a kao dječak je stigao u Zagreb, gdje je prvo zaigrao za Dinamo, a koju godinu kasnije i za hrvatsku reprezentaciju.

Legendarni hrvatski napadač, koji je za hrvatsku reprezentaciju nastupio 64 puta i postigao 29 golova, nedavno je na svojoj Facebook stranici podijelio fotografiju s obitelji uz opis: “Velika pobjeda! Bravo, ekipa! Mala država, veliko srce!” U ranijoj izjavi za HRT bio je rekao da će navijati za Hrvatsku jer mu je ona dala priliku za ono što je postigao u životu i dodao da vjeruje da Hrvatska ima šanse u utakmici s Brazilom.

“Brazil je favorit, ne samo protiv Hrvatske već i favorit da osvoji SP. Sada dolazi trenutak da je sve moguće. Ne znam kako će Dalić postaviti ekipu, možda će napadati. Pretpostavljam da će Brazil to raditi, ima brze i tehnički jake igrače. Ako Hrvatska izdrži prvih 20 minuta, oslobodit će se u igri. Htio bih vidjeti kako bi se ponašao Brazil kada bi prvi primio gol”, rekao je Eduardo i dodao:

“Brazilci dosta respektiraju Hrvatsku. No primijetio sam, kako su oni pobijedili Koreance 4:1, a Hrvatska je prošla na penale, oni su sada podcijenili Hrvatsku. Misle da će to biti lako.”

Prisjetio se i Svjetskog prvenstva iz 2014. godine, kada je Brazil na domaćem terenu otvarao Svjetsko prvenstvo baš utakmicom protiv Hrvatske. Eduardo je bio član hrvatske reprezentacije koju je vodio Niko Kovač. Nije dobio priliku u toj utakmici.

“Žao mi je zbog toga, ja sam rođen u Brazilu. Nitko nije bio motiviraniji od mene za igranje te utakmice. Očekivao sam da ću barem malo odigrati. Da je barem napravio treću izmjenu, meni bi bilo lakše. Treća izmjena, obično se mijenja napadač, to nije napravljeno, pogodilo me to. Nećemo o tome previše, to je prošlost”, rekao je i otkrio jednu zanimljivost vezanu uz 11-godišnjeg sina, koji igra za Flamengo.

Na pitanje hoće li možda i on zaigrati za Hrvatsku legendarni napadač je rekao: “On je rekao da hoće, da je to njegov san. Ja se nadam da će to ostvariti.”

Previous articleRumunji i Bugari bijesni na Austriju zbog neulaska u Schengen, dio javnosti poziva na bojkot austrijskih proizvoda
Next articleKondomi će biti besplatni za mlade u Francuskoj, kaže Macron

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here