Home Vijesti Eduardu Nodilu potvrđen dio kazne i ostaje u pritvoru

Eduardu Nodilu potvrđen dio kazne i ostaje u pritvoru

1379
0

Nekadašnji devizni diler Eduard Nodilo, glavni krivac za krah Riječke banke i gubitak 100 milijuna dolara, ostaje u zatvoru, odlučili su suci Vrhovnog suda nakon razmatranja žalbi. Zasad je stigla samo odluka od Nodilovom pritvoru. Njemu je sutra isticao maksimalni pritvor od godinu dana i morao bi biti pušten da kazna nije potvrđena.
    Iz kratke obavijesti, stigle iz Zagreba, zna se da je potvrđen dio kazne što se odnosi na krivotvorenja bankovnih dokumenata – kažu neslužbeni izvori. Za to je Nodilo u Rijeci osuđen na tri godine zatvora i tu je kaznu Vrhovni sud potvrdio. Tek kad stigne cijela odluka, znat će se što je s ostalim dijelom optužbe za manipulacije s diferencijalnim arbitražama na kojima je i nastao gubitak i zbog kojih je ukupna kazna iznosila 6,5 godina. U tom se dijelu nešto promijenilo, no još se ne zna što. Ili će se taj dio morati ponovo raspetljavati na sudu, ili je za taj dio optužbi Nodilo oslobođen, što je malo vjerojatno.
    Konačna sudbina odluke o tom dijelu optužbi protiv Nodila, ali i o ranije oslobođenim Ivanu Štokiću i ostalim direktorima banke, saznat će se kad stigne cijela odluka Vrhovnog suda. Ona uvijek stiže nakon sjednice u pisanoj formi obično nakon petnaestak ili više dana, ovisno o veličini obrazloženja. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here