Home Sport Ekipa HRT-a pobjednik medijske regate 20. Fiumanke

Ekipa HRT-a pobjednik medijske regate 20. Fiumanke

1074
0

This image has an empty alt attribute; its file name is 200514_6a659ae6659c1ce3f92b.jpg

Počela je jubilarna 20. Fiumanka. Prije nekoliko trenutaka završila je novinarska regata u kojoj je pobjedu odnijela ekipa HRT-a. Sutra točno u podne ispred riječkog lukobrana starta 20. Fiumanka, a u nedjelju će zajedriti još jedna jubilarna regata – 10. Rotary Fiumanka, javlja Radio Rijeka.

Drugo mjesto odnio je Novi list, a treća je bila Nova TV. Start regate kasnio je zbog manjka vjetra, no ipak je Eol usrećio jedriličare dovoljno da se regata i ove godine uspješno odjedri.

Devet brodova i osamdesetak novinara zadovoljno je privelo kraju prvi dan Europske medijske regate, koja je prvi put cilj imala u Porto Barošu gdje su im prilikom prolaska u cilj zapljeskali okupljeni posjetitelji. Zbog nedovoljno vjetra održan je samo jedan plov, no mediji će jedriti i sutra u sklopu 20. Fiumanke.

Zahvaljujući medijskim jedrima Fiumanka je već odavno otplovila daleko izvan nacionalnih granica. Trinaest godina uzastopce na Fiumanki jedre novinari, od čega sedam na jedinstvenoj europskoj medijskoj regati.

Značajan iskorak napravljen je u produkcijskom dijelu Fiumanke. Zahvaljujući novom partneru Fiumanke tvrtki A1, posjetiteljima će u subotu za vrijeme regate biti omogućen novi oblik praćenja regate pomoću VR naočala, a novost je i live streaming regate na društvenim mrežama Fiumanke. Live prijenos medijske regate na YouTube kanalu Fiumanke u petak pokazao se uspješnim, stoga vas pozivamo da i u subotu budete uz društvene mreže Fiumanke ili dođete na Terminal isprobati VR naočale i doživite jedinstveno virtualno iskustvo jedrenja.

Nakon prva dva dana zanimljivih događanja, jedrenja i zabave, u subotu, 8. lipnja, točno u podne ispred riječkog lukobrana starta 20. Fiumanka – ne propustite najljepši prizor riječke luke koji čekamo cijelu godinu! Gotovo 200 jedrilica u riječkom zaljevu zaplovit će dvadesetu godinu zaredom te riječku regatu i ove godine učiniti najvećom regatom na ovom dijelu Jadrana. A vama je na raspolaganju najljepša pozornica – riječki lukobran! Vidimo se na Fiumanki!

REZULTATI 7. EUROPSKE MEDIJSKE REGATE:

1. HRT

2. Novi list

3. Nova TV

4. ORF

5. TV SLO

6. LA VOCE

7. TORPEDO MEDIA, POD UČKUN I TUNERA INFO

8. KANAL RI

9. KIGO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here