Home Mozaik Emina Višnić vodit će riječki projekt Europske prijestolnice kulture

Emina Višnić vodit će riječki projekt Europske prijestolnice kulture

1220
0

visnicEmina Višnić nova je direktorica društva Rijeka 2020 d.o.o. koje će provoditi projekt Europske prijestolnice kulture.

Nakon provedenog Javnog natječaja za člana Uprave Rijeka 2020 d.o.o. Skupština društva donijela je Odluku o imenovanju člana Uprave kojom se Emina Višnić imenuje za člana Uprave Rijeka 2020 d.o.o. s početkom mandata od 1. siječnja 2017. godine.

Temeljem raspisanog natječaja za imenovanje Direktora Rijeka 2020 d.o.o. od 8. srpnja 2016. godine koji je bio otvoren do 7. kolovoza 2016. godine, provedeni su razgovori s kandidatima koji su podnijeli svoje prijave.

Nakon obavljenih razgovora s kandidatima za ovo radno mjesto, Skupština trgovačkog društva Rijeka 2020 d.o.o. donijela je Odluku o imenovanju Emine Višnić za direktoricu društva Rijeka 2020 d.o.o.. Na natječaj se prijavilo 10 kandidata od kojih je jedan povukao svoju prijavu.

Emina Višnić trenutno je ravnateljica ustanove POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade u drugom mandatu. Prethodno je radila kao koordinatorica nacionalne mreže Clubture, zagrebačkog Saveza udruga Operacija Grad, kao voditeljica net.kulturnog kluba MaMa pri Multimedijalnom institutu te za UrbanFestival udruge [BLOK]. Bila je i potpredsjednica Izvršnog odbora europske mreže Culture Action Europe (Bruxelles), te predsjednica Upravnog odbora Zaklade “Kultura nova”. Bila je članica Vijeća za inovativne umjteničke i kulturne prakse pri Ministarstvu kulture te umjetnička savjetnica za komplementarne djelatnosti pri Hrvatskom audiovizualnom centru. Povremeno predaje i piše o kulturnim politikama i menadžemntu u kulturi.

Surađivala je s različitim akterima riječke kulturne scene. Bila je članica tima pripreme drugog kruga kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. S ustanovom Art-kino radila je kao suradnica na programu Sajma filma te kao voditeljica procesa izrade strateškog plana razvoja ustanove. Zajedno sa arhitektima Dinkom Peračićem i Mirandom Veljačić te umjetnikom i ravnateljem Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Slavenom Toljem predstavlja Hrvatsku na Venecijanskom bijenalu – 15. međunarodnoj izložbi arhitekture (2016.) s radom “to trebamo – to radimo”. S udrugom Drugo more surađuje niz godina, među ostalim na europskom projektu CORNERS. Predavala je na Međunarodnom programu menadžmenta i javnih politika u umjetnosti i kulturi Unicult2020 na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci (2016. i 2017.).

Diplomirala je hrvatski jezik i književnost i komparativnu književnost te je studirala teatrologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Završila je Summer International Fellowship Program pri DeVos Institute of Arts Management at the Kennedy Center (Washington, DC).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here