Home Mozaik Emotivno umjetničko bakarsko veče

Emotivno umjetničko bakarsko veče

615
0

U subotu 09.11.2019. u Bakru je održana književno-likovno-glazbena večer ‘Moć žene- ljubav’.
U toplom i intimnom prostoru Kulturno umjetničke udruge “Sklad” upoznali smo rad pet talentiranih i snažnih žena koje su prezentirale svoja razmišljanja i emocije, te pokazati da je žena snažna u svojoj nježnosti i senzibilnosti. Već na samom početku promocije zbirke pjesama ‘Jesen života’ Alemke Brazzoduro bilo je jasno da iz zbirke progovara topla i otvorena žena, opisuje stvarne ljude i emocije, bez friziranja i neistine, niti pokušaja da ugodi čitatelju. Ipak, u istini koja može biti i gruba, svi smo osjetili iskrenu ljubav koja nema preduvjeta, koja dolazi iz dubine srca. U istoj misli i raspoloženju svoje izražajne likovne radove pune emocija i imaginacije, nadahnuto je predstavila pjesnikinja i slikarica Snježana Segnan.
Vrsna mеzzosopranistica Goranka Tuhtan i sjajna klaviristica Nina Simčić obogatile su ovu večer s dvije izvrsne izvedbe, a s nekoliko pjesama pridružio se i Mješoviti zbor Sklad.
Na kraju večeri predstavila se i Eugenia Medić, kroničarka koja s puno empatije i ljubavi bilježi amaterski rad u Bakru i bez ustručavanja ga podržava.
Večer je zračila ugodnom i toplom atmosferom koja još jednom dokazuje da u Bakru razvijamo ljubav prema lokalnoj zajednici, da dajemo prostora i pažnje sugrađanima i gostima s kojima gradimo pozitivno i motivirano okružje.
Izvođači i posjetitelji su se nastavili zabavljati uz stihove, slasni zalogaj i okrjepu, a domaćini su najavili skoru izložbu amaterskih fotografija Pije Cvijanović koja će se održati 29.11.2019 u prostoriji KUU Sklad.(ms)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here