Vijesti

Energo: Truli opšav nije otpao zbog dotrajalosti nego bure!

Energo: Truli opšav nije otpao zbog dotrajalosti nego bure!

Fotografija mjesta na kojem se nalazio truli opšav na dimnjaku prije tri godine i jučer

Nakon što je jučer s dimnjaka toplane na Rastočinama otpao truli limeni opšav, oglasili su se i iz Energa. Podsjetimo, stanari i udruga Protiv skupog Energa jučer su sutvrdili da već tri godine upozoravaju na opasnost od trulog komada lima.

Pitali smo odgovorne u Energu je li to točno i zašto ništa nije poduzeto:

Energo je upoznat s problemom dotrajalosti dimnjaka toplane Škurinje te se već neko vrijeme poduzimaju pripremne radnje za njegovu trajnu sanaciju. Predmetni dimnjak svake se godine pregledava od strane ovlaštene tvrtke „Dimnjačar“ d.o.o. te se prema izvještaju, tj. ovisno o nalazu, vrši nužna sanacija njegovih najugroženijih dijelova. Tako je 2016. godine izvršena nužna sanacija oštećenih dijelova armiranog plašta dimnjaka i zaštita armature dimnjaka, a 2017. godine naručen je projekt potpune sanacije dimnjaka Škurinje u sklopu koje je predviđena sanacija plašta dimnjaka, potpuna zaštita armature te zamjena dotrajalih dijelova metalnog opšava dimnjaka.

Izrađeni projekt korišten je kao temelj za procjenu potrebnih sredstava za sanaciju dimnjaka te je ona uvedena u plan nabave za 2018. godinu. Radi se o radovima čija je vrijednost procijenjena na gotovo milijun kuna. Nadzorni odbor Energa d.o.o. odobrio je plan nabave za ovu godinu u kojemu je predviđena i kompletna sanacija dimnjaka, pri čemu će postupak javne nabave za izvođenje trajne sanacije biti raspisan do kraja prvog kvartala 2018. godine.

S obzirom na potrebna ulaganja koja bitno utječu na poslovanje tvrtke, proces je trajao duže nego što bismo to voljeli, ali nužnim sanacijama izvedenima unazad nekoliko godina rizik za stanare minimiziran je, te je omogućena neometana distribucija toplinske energije za korisnike na području naselja Škurinje. Stoga odgovorno tvrdimo da nastali problem vezan uz dimnjak nije rezultat nebrige Energa o sigurnosti postrojenja, već ekstremnih vremenskih uvjeta koji se na našem području ne mogu izbjeći niti predvidjeti te koji su sposobni prouzročiti štetu i probleme diljem grada i šire okolice., odgovorila nam je Ana Bajek, rukovoditelj Službe za odnose s javnošću i marketing

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

PGS se pridružio Amsterdamskoj koaliciji

spJanuary 17, 2019

Lista za Rijeku i Unija Kvarnera potpisali ‘Platformu 051’: Bez dominantne regionalne opcije nema jake Rijeke i Kvarnera

spJanuary 17, 2019

Poropat pisao Plenkoviću: Istarski političari kupuju mir u Istri, Uljanik i dalje neprijatelj 3.maju

spJanuary 17, 2019

Pješak teško ozlijeđen nakon prelazeći cestu na crveno!

spJanuary 16, 2019

Promjena vremena: Stižu olujna bura i snijeg

spJanuary 16, 2019

Rekorder tjedna napuhao 1,80 promila

spJanuary 15, 2019

Tri potresa u sjevernom Jadranu

spJanuary 15, 2019

Komadina očekuje ostavku direktora Ekoplusa

spJanuary 14, 2019

Prijetio oružjem pa opljačkao kladionicu

spJanuary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.