Vijesti

Energo: Truli opšav nije otpao zbog dotrajalosti nego bure!

Energo: Truli opšav nije otpao zbog dotrajalosti nego bure!

Fotografija mjesta na kojem se nalazio truli opšav na dimnjaku prije tri godine i jučer

Nakon što je jučer s dimnjaka toplane na Rastočinama otpao truli limeni opšav, oglasili su se i iz Energa. Podsjetimo, stanari i udruga Protiv skupog Energa jučer su sutvrdili da već tri godine upozoravaju na opasnost od trulog komada lima.

Pitali smo odgovorne u Energu je li to točno i zašto ništa nije poduzeto:

Energo je upoznat s problemom dotrajalosti dimnjaka toplane Škurinje te se već neko vrijeme poduzimaju pripremne radnje za njegovu trajnu sanaciju. Predmetni dimnjak svake se godine pregledava od strane ovlaštene tvrtke „Dimnjačar“ d.o.o. te se prema izvještaju, tj. ovisno o nalazu, vrši nužna sanacija njegovih najugroženijih dijelova. Tako je 2016. godine izvršena nužna sanacija oštećenih dijelova armiranog plašta dimnjaka i zaštita armature dimnjaka, a 2017. godine naručen je projekt potpune sanacije dimnjaka Škurinje u sklopu koje je predviđena sanacija plašta dimnjaka, potpuna zaštita armature te zamjena dotrajalih dijelova metalnog opšava dimnjaka.

Izrađeni projekt korišten je kao temelj za procjenu potrebnih sredstava za sanaciju dimnjaka te je ona uvedena u plan nabave za 2018. godinu. Radi se o radovima čija je vrijednost procijenjena na gotovo milijun kuna. Nadzorni odbor Energa d.o.o. odobrio je plan nabave za ovu godinu u kojemu je predviđena i kompletna sanacija dimnjaka, pri čemu će postupak javne nabave za izvođenje trajne sanacije biti raspisan do kraja prvog kvartala 2018. godine.

S obzirom na potrebna ulaganja koja bitno utječu na poslovanje tvrtke, proces je trajao duže nego što bismo to voljeli, ali nužnim sanacijama izvedenima unazad nekoliko godina rizik za stanare minimiziran je, te je omogućena neometana distribucija toplinske energije za korisnike na području naselja Škurinje. Stoga odgovorno tvrdimo da nastali problem vezan uz dimnjak nije rezultat nebrige Energa o sigurnosti postrojenja, već ekstremnih vremenskih uvjeta koji se na našem području ne mogu izbjeći niti predvidjeti te koji su sposobni prouzročiti štetu i probleme diljem grada i šire okolice., odgovorila nam je Ana Bajek, rukovoditelj Službe za odnose s javnošću i marketing

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Prometna nesreća pored željezničkog kolodvora

spMay 19, 2019

Vedrana Rudan: Hod zakurac!

spMay 18, 2019

Darijo Vasilić novi stari predsjednik Primorsko goranskog saveza

spMay 18, 2019

FOTO/VIDEO: Hodao istok i zapad, a policija ‘riješila’ kontraprosvjed!

spMay 18, 2019

Morana Jokić predstavila svoj program za EU parlament

spMay 17, 2019

Horvat smatra da će i 3.maj u kontinuitetu otići u stečaj

spMay 17, 2019

FOTO: Rijeka jutro dočekala prešarana mrzilačkim grafitima

spMay 17, 2019

Komadina: Centar Platak je generacijski projekt u korist naših građana i nastavljamo s ulaganjima

spMay 17, 2019

Petra Mandić: Koja je svrha Rijeka plusa?

spMay 16, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.