Home Sport Engleski analitičari prognozirali prvaka svijeta. Pogodili su 2018. i 2014.

Engleski analitičari prognozirali prvaka svijeta. Pogodili su 2018. i 2014.

473
0

Centre for Economics and Business Research (CEBR), tvrtka koja se bavi analizom ekonomskog tržišta, izračunala je prema već razrađenom modelu tko bi trebao osvojiti naslov svjetskog prvaka u Kataru. Nakon što je CEBR točno predvidio da će Njemačka osvojiti 2014. godine i Francuska 2018. godine, u Kataru bi po njima zlato trebala osvojiti Engleska.

Njihova je prognoza zasnovana na modelu koji kao glavnu karakteristiku uzima vrijednost momčadi. Engleska reprezentacija, po njima, ima vrijednost od 3.17 milijardi funti. Na drugom su mjestu Francuzi, koji vrijede znatno manje, 2.66 milijardi funti, a na trećem je mjestu Brazil, koji vrijedi 2.56 milijardi. U finalu bi, zbog ždrijeba, trebali biti Brazilci i Englezi.

Englezi bi tako trebali osvojiti prvo mjesto u skupini ispred Irana, SAD-a i Walesa. Nakon toga bi redom trebali izbaciti Francusku i Španjolsku. Najvrjedniji igrač na Svjetskom prvenstvu po njima bi trebao biti engleski veznjak Jude Bellingham. Engleska prvu utakmicu igra protiv Irana.

Previous articleVIDEO Kekova Slovenija pobijedila Vukčevićevu Crnu Goru, gosti promašili penal u finišu
Next articleModrić se oglasio iz Katara s tri fotografije: Spremni smo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here