Home Mozaik “Englezi peru svoje ručnike jednom godišnje.” Znanstvenici: “To je krivo, evo koliko...

“Englezi peru svoje ručnike jednom godišnje.” Znanstvenici: “To je krivo, evo koliko često ih morate prati”

394
2

Znanstveno istraživanje objavljeno u Daily Mailu otkriva navike Engleza: koje su očito pogrešne. Prema ovom istraživanju, čini se da je gotovo dva milijuna ljudi koji žive u Ujedinjenom Kraljevstvu naviklo svoje ručnike prati samo jednom godišnje. To nije zdravo ni higijenski prema studiji stručnjaka Showers to You. Statistika je zabrinjavajuća, a postaje još drastičnija kada se suočimo s još jednom činjenicom: duplo godišnje pranje, odnosno dva puta godišnje, puno je češće među potrošačima Britanaca građani, govorimo o jednom britanskom stanovniku na svakih deset intervjuiranih ljudi.

Učestalost se mijenja, ali prema znanosti još uvijek premalo. Nadalje, muškarci su pravi krivci: do “pet puta veća je vjerojatnost da će svoje ručnike oprati samo jednom godišnje”. Na svakih 5 posto muškaraca koji su ispunili upitnik, odgovara 1 posto žena koje imaju istu naviku. Ali to nije slučajnost, radi se o navikama i kulturama: pogrešnim, ponavljamo. Jer, trećina ispitanih priznala je da u praonicu ide oprati ručnike samo jednom u tri mjeseca. Dakle četiri puta godišnje: govorimo o navici koja u prosjeku pogađa 17 milijuna ljudi. Prema Daily Mailu, gradovi koji najmanje vode računa o higijeni su Leicester i Glasgow.

Ispravna frekvencija
Razumijemo da u Ujedinjenom Kraljevstvu ne vode računa o pravilnom pranju ručnika, ali koja je idealna učestalost? Postoji broj, “tri”, ali ovo je vrijeme kada smo koristili ručnike prije nego što smo ih morali staviti u perilicu rublja. Zapravo, nakon tri uporabe, trebale bi ih oprati. Razumnija brojka, opet prema stručnjacima, uključuje dvostruko tjedno pranje. Uvijek puno više od učestalosti Britanaca.

Međutim, bide ručnik će zahtijevati više učestalosti. Konačno, ako su ručnici prljaviji nego inače i jako mokri, idealno ih je promijeniti što je prije moguće kako bi se izbjeglo razmnožavanje bakterija.

Previous articleRenovirali kuću nakon poplave, pa otkrili mračne tajne bivšeg vlasnika: srušili su zidove i pronašli “suvenire” (VIDEO)
Next articleSergeju Trifunoviću zabranjen ulazak u EU i još tri zemlje!

2 COMMENTS

  1. Jel ovo neka šala? Teško je u ovo povjerovati i iskreno mislim da je laž. Svaka budala zna da se odma poslije brisanja stavlja u perilicu. Ručnici za ruke se mijenjaju svako jutro, posteljina dva puta tjedno.

  2. Zapitamo se koliko se Hrvata redovito kupa a ne koliko pere puta veš pošto je kod mene 40kuna kubik vode a sve je više onih kojima je isključena voda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here