Home Mozaik Eurosong 2024: Hrvatska u uzletu na kladionicama!

Eurosong 2024: Hrvatska u uzletu na kladionicama!

221
0

Uzbuđenje oko predstavnika Hrvatske na Eurosongu 2024. ne jenjava, a najnovije informacije s kladionica otkrivaju zanimljive promjene. Unatoč tome što Hrvatska još uvijek nije odabrala izvođača, sve je više Europljana koji se klade na pobjedu ili visok plasman ove zemlje.

Kada su objavljene pjesme na YouTubeu, Hrvatska je skočila za impresivnih devet mjesta na ljestvici kladionica. S trenutačnim 23. mjestom, unatoč nedostatku izvođača i pjesme, Hrvatska privlači pažnju kladioničara i Eurosong obožavatelja.

Ukrajina trenutno predvodi ljestvicu, a fenomen klađenja na Eurosongu ima svoje specifičnosti. Unatoč događajima u toj zemlji, Ukrajina je i dalje visoko pozicionirana na kladionicama zahvaljujući dosadašnjim uspjesima na Eurosongu. Slično su pozicionirane i druge zemlje poput Švedske, Italije i Izraela.

Nagađanja o potencijalnim pobjednicima Eurosonga počela su i prije službene objave izvođača. Baby Lasagna, koji se čini favoritom Dore, već privlači pažnju eurovizijskih fanova iz cijele Europe i svijeta. Brojni YouTube videi s reakcijama na njegovu pjesmu sugeriraju da bi Hrvatska s njim mogla ostvariti značajan uspjeh.

Sličan scenarij odigrao se prošle godine s Švedskom, koja je, unatoč kasnom odabiru predstavnika, zauzela vrh ljestvice kladionica. Povezanost eurovizijskih fanova putem društvenih mreža dodatno je pridonijela širenju glasina i pretpostavki o potencijalnim pobjednicima.

EBU-ova promjena pravila Eurosonga omogućila je fanovima pristup pjesmama s nacionalnih natjecanja prije službene premijere, što je dodatno potaknulo klađenje i špekulacije. S društvenim mrežama kao glavnim sredstvom komunikacije, eurovizijski fanovi su povezaniji nego ikada, što rezultira brzim širenjem informacija i stavova o potencijalnim pobjednicima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here