Home Sport Evo što Đoković jede i pije uoči treninga: ‘Posuda snage mu je...

Evo što Đoković jede i pije uoči treninga: ‘Posuda snage mu je najjači obrok’

192
0

Novinari Daily Maila napravili su istraživanje kako izgleda dan Novaka Đokovića te čime se hrani. Osvajač 23 Grand Slam turnira prakticira prehranu bez glutena, a sva se hrana pravi isključivo na biljnoj bazi. Đokovićev dan započinje čašom tople vode i limuna, što pomaže u detoksikaciji tijela.

Nakon toga uzima “posudu snage”. To mu je glavni obrok u danu jer se u njemu nalazi dovoljna doza svega onoga što je potrebno za normalnu funkciju. U posudi se nalaze orašasti plodovi, biljne sjemenke, müsli bez glutena, jagode, banana, koštice i jogurt. Nakon doručka slijedi sok od celera, kao i zeleni smoothie. Za to vrijeme se priprema i novo piće od graška, celera, soka od jabuke, metvice, špinata i kelja, a oba su pića prepuna antioksidansa.

Nakon obroka slijedi nova Đokovićeva rutina, a to su joga i meditacija, koje traju oko 20 minuta. Đoković nakon toga odlazi na istezanje i vježbe disanja, koje mu pomažu u kompletnom opuštanju tijela. Tek nakon toga može izaći na teren i započeti s tenisom.

Novinari su na kraju primjene Đokovićevog programa došli do zaključka da su pozitivniji za 31.5 posto, smireniji za 24.3 posto, ali i da su ozbiljniji za 17.8 posto, zaključuje se u tekstu Daily Maila. Đoković je baš zbog svoje nevjerojatne pripreme i profesionalnosti u 37. godini jedan od najspremnijih sportaša svijeta.

Previous articleModrić, Kroos i Alaba gađali gol iz kornera. Evo kako je sve završilo (VIDEO)
Next articleIris Livaja snimala sina (2) u gimnastičkom klubu, ni tamo se nije odvajao od lopte

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here