Home Sport Fak od petka ipak postaje Slovenac?

Fak od petka ipak postaje Slovenac?

117
0

Iako je još prije par dana izgledalo sve prilično crno, to jest, postojala je mogućnost da zbog pomanjkanja pregovaračkih sposobnosti čelnika saveza Jakov Fak prekine karijeru, vijesti od četvrtka sugeriraju najsretnije rješenje. Po njima bi taj osvajač brončanih olimpijskih i svjetskih medalja u petak ipak trebao dobiti ispisnicu iz Hrvatskog bitalonskog saveza te preseliti pod slovensku zastavu.

‘Što ima novog oko Faka? Pa to da prvi krug pregovora nije prošao uspješno, ali se zato nadamo da će u petak, negdje u vrijeme ručka, ali to ne znači na ručku, ipak sve riješiti na zadovoljstvo svih strana’, rekao je za tportal glavni tajnik HBS-a Robert Kontak.

A to znači da će Fak skijati i pucati za Sloveniju?

‘Tako bi trebalo biti. No, ne želim unaprijed nešto tvrditi, već se nadam, da ćemo na razini predsjedništva dvaju saveza sklopiti sporazum, a na temelju toga Jakov će dobiti ispisnicu.’

Dakle, nije samo u pitanju potraživanje HBS-a od spominjanih 100.000 eura?

‘Novac je čak u cijeloj priči najmanje važan. Nama je važan cjelokupni sporazum kakav smo imali sa Slovencima, kao i u prethodne četiri godine, to jest prethodnom olimpijskom ciklusu’, zaključio je Kontak.

Na zadovoljstvo svih ljubitelja sporta, kojima je najvažnije da se jedna moguće uspješna karijera ne završi u ladicama kancelarija, rješenje je na vidiku. (tportal)

Previous articlePop Franjo: U koji će zatvor staviti mene, Mamića, Markovića i 64,3% mladih?
Next articleBivši šef Hypo Hrvatske: Hrvatska je bila Divlji zapad, ne bi uspjeli bez politike

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here