Home Sport Fausto Budicin uoči Istre: U Puli igramo Tadiću u čast!

Fausto Budicin uoči Istre: U Puli igramo Tadiću u čast!

359
0

Nogometaši Rijeke u nedjelju gostuju kod Istre 1961 (Stadion Aldo Drosina, 18.55) u utakmici šestog kola SuperSport HNL-a.

– Vjerujem da ćemo odigrati pravu, mušku utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat. Istra već jedno dulje vrijeme ima isto trenera, igraju španjolskim stilom, vole imati posjed i kontrolu igre. Doveli su nekoliko zanimljivih igrača i mislim da će to biti dobra utakmica protiv kvalitetnog protivnika, rekao je Fausto Budicin, trener Rijeke, u najavi utakmice u Puli.

– Moj stav je da se fokusiram na ono što nas čeka na terenu. Ja sam ovdje da pomognem klubu, razgovarali smo o utakmici protiv Istre, situacija nije očekivana, ne odgovara ciljevima i nadanjima kluba, bitno je skupiti snagu i koncentraciju za Istru, rekao je Budicin.

Rezultati na otvaranju sezone doveli su do situacije da je ogled Istre 1961 i Rijeke ogled začelja iako je razmak između trećeplasirane i posljednjeplasirane momčadi samo dva boda.

– Osjećaj straha nam nije poznat. Sudbina je u našim rukama, ako budemo radili na utakmici koliko radimo na treningu to će se vidjeti na rezultatu. Bilo bi najlakše da su lošiji rezultati posljedica samo jednog segmenta. Gotovo uvijek se radi o miksu više stvari iz domene taktike, tehnike, psihologije i kondicije. Sve to utječe na slabije rezultate, ustvrdio je Fausto Budicin.

Za momčad neće biti onog šoka kakvog donosi smjena trenera jer je Budicin bio na svakom treningu uz Dragana Tadića.

– Do sada se radilo slično kao i ovaj tjedan, jedina razlika je, nažalost, što u stručnom stožeru više nema Dragana Tadića. Želio bih mu se zahvaliti jer je radio predano cijelo vrijeme dok je bio šef struke i znam koliko mu znači ovaj klub i koliko mu je značio dobar rezultat na utakmicama. Nažalost, došlo je do ove iznenadne smjene. Pozitivan šok? Ne znam, vidjet ćemo u nedjelju kako će reagirati momčad. Nadam se da ćemo odigrati pravu mušku utakmicu, kvalitetnu, s pozitivnim rezultatom, koji će ići i Tadiću u čast.

Utakmicu je najavio i vratar Nediljko Labrović.

– Ovaj tjedan smo dobro trenirali, igrači su maksimalno angažirani. Čeka nas teška utakmica, gledajući na način na koji smo reagirali i trenirali mogu reći da idemo po pozitivan rezultat, rekao je Nediljko Labrović.

Previous articlePotresno svjedočanstvo: ‘Tri puta me silovao i ostavio da krvarim, osjećala sam se kao da mi je to najduži dan u životu!’
Next articleMnogi su ostali zbunjeni zbog žutog Livaje. Ima li pravo nastupa u uzvratu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here