Home Sport Fernandez od prve minute

Fernandez od prve minute

171
0

Iako je jučerašnja presica na Kantridi bila zamišljena kao uvertira pred današnji prvi ogled četvrtfinala Kupa Hrvatske protiv »Zagreba« govorilo se uglavnom o utakmici s »Interom«. Prošlonedjeljni poraz od Zaprešićana bolno je odjeknuo na Kantridi, posebno u ušima novoga stručnog stožera koji je ovim porazom najviše izgubio. Ovakva utakmica bacila je ljagu na njihov rad i sve ono ohrabrujuće što je momčad pružala u posljednjih mjesec dana, te vratio mnoge stvari tamo gdje su bile kod odlaska bivšeg trenera Mladena Ivančića. Kada se činilo da je momčad »Rijeke« na dobrom putu laganog uspona na prvenstvenoj ljestvici doživjela je teško prizemljenje od kojega se neće tako lako oporaviti. Budući da je poraze najlakše zaliječiti pobjedama Riječani danas protiv »Zagreba« igraju još jednu najvažniju utakmicu ove sezone. Pobjeda se nameće kao imperativ zbog očajnih navjača, utučenih igrača, razočaranih trenera i onoga najvažnijeg – prolaska u polufinale Kupa Hrvatske. Naime, potpuno je jasno da je Kup ostalo jedino natjecanje u kojem »Rijeka« još može prizivati tradicionalno visoke ambicije. Doduše, trener Robert Rubčić nije baš takvoga mišljenja, smatra i da se u prvenstvu može još nešto napraviti.
   
   
Pod dojmom Intera

    – Nismo se odrekli prvenstva bez obzira na to što je Kup natjecanje u kojem najlakše možemo doći do Europe. Još uvijek smo dojmom utakmice s »Interom« i mislim da se nakon svega svi zajedno moramo sramiti. Pogledali smo još jednom utakmicu protiv »Intera« i uvidjeli pogreške. Uvjeren sam da smo samo pet posto bili bolji na planu zalaganja da bismo dobili utakmicu. Dakle, ako protiv »Zagreba« dignemo razinu zalaganja onda se opravdano možemo nadati povoljnom rezultatu – govorio je trener »bijelih« tijekom jučerašnje presice u nadi da je u ova dva dana uspio svojim porukama »osvijestiti« igrače »Rijeke«.
    – Od početka tvrdim da imamo dobre igrače. Imamo igrače koji zaslužuju bolju poziciju na ljestvici. Da bismo tamo stigli moraju dignuti razinu zalaganja, mora svatko od njih krenuti od sebe i svojih pogrešaka. Nama se dogodio »Inter«, dogodit će nam se i »Zagreb« ako ne naučimo nešto iz vlastitih pogrešaka. Moramo se svi zajedno baviti isključivo onim što se događa na terenu. Sve drugo nije bitno. Uz želju, motiv i adekvatni angažman igrača »Rijeka« će biti četvrta. Ako ne bude onda je kriv trener jer nije sposoban momčad izvući iz ovoga stanja – dodao je samokritično Rubčić i krenuo tragom najavljenih promjena u momčadi. 
    
   
Zaokret ulijevo

    Naime, u odnosu na susret s »Interom« utakmicu protiv »Zagreba« počinje oporavljeni branič Denis Ljubović, veznjak Davor Landeka i prvi put ove sezone ofenzivni veznjak, Argentinac Ramon Ignacio Fernandez. Na klupu sele Dario Bodrušić, Igor Novaković i Vedran Turkalj. Nije poznato da li će osim personalnih Rubčić posegnuti i za nekim taktičkim promjenama u momčadi.
    – Ne bih još govorio o sustavu. Svi znamo da najveće probleme imamo u sredini terena. Dozvoljamo protivniku da nam se nametne. Stojimo predaleko od igrača, puštamo ga da igra bez ambicije da mu oduzmemo loptu. Prema tome moramo pojačati sredinu terena – kazao je Rubčić i najavio povratak Anasa Sharbinija na poziciju uz lijevu aut liniju gdje je igrao u većem dijelu susreta s »Interom« suprotno trenerovim zamislima. Rubčić je jednostavno procijenio da nije još stiglo vrijeme za forsirano mijenjanje ustaljenih navika jedinog od rijetkih igrača »Rijeke« koji je sposoban sam riješiti utakmicu kao što je današnja protiv »Zagreba«.
    – Anas je pokazao da je u ovom trenutku najfunkcionalniji na lijevoj strani. Moramo prilagoditi igru igračima koji su nam na raspolaganju i tako kupiti vrijeme kroz rezultate i bodove da bismo mogli odraditi normalan ciklus priprema na zimu – objasnio je Rubčić. (novi list)

Previous articleMilinović: Potpisujem 1-0 kao zalog za prolaz
Next articleLiga prvaka: Prostejov – Rijeka KVIG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here