Home Sport Liga prvaka: Prostejov – Rijeka KVIG

Liga prvaka: Prostejov – Rijeka KVIG

1168
0

Stigao je trenutak istine za odbojkašice »Rijeke KVIG« koje će danas od 17.30 sati na gostovanju u češkom Prostejovu odmjeriti snage s istoimenim domaćinom u okviru drugog kola Lige prvaka. Bit će to susret koji će razotkriti prave mogućnosti riječkog sastava u najelitnijem klupskom natjecanju budući da ogled s objektivno kvalitetnijim moskovskim »Dinamom« nije bio pravo mjerilo. Nakon utakmice u Prostejovu bit će puno jasnije postoje li realne osnove u tvrdnji da Riječanke mogu dohvatiti drugi krug. »Rijeka KVIG« je posljednju pobjedu u Ligi prvaka upisala prije šest godina, 2002. godine na gostovanju kod »Rapida« iz Bukurešta, čime je osigurala treće mjesto u skupini i Hrvatskoj sačuvala mjesto u Ligi prvaka. »Osiguravateljice« su nakon te sezone iz Lige prvaka izbivale sve do prošle godine kada su u šest susreta osvojile samo jedan set.
    – Definitivno je došlo vrijeme za pobjedu u Ligi prvaka. Imperativ je odigrati hrabro, no teško je nešto prognozirati. Nadam se pozitivnom ishodu jer jedino tako ćemo vratiti ljude na tribine i ponovno stvoriti atmosferu kakva je vladala protiv moskovskog »Dinama«. Ova utakmica pokazat će gdje se trenutno nalazimo u europskim okvirima – kazala je Patricija Daničić, kapetanica »Rijeke KVIG«, koju poput trenera Igora Lovrinova ne brine činjenica da nemaju previše informacija o današnjem protivniku.
   
Respekt ostaviti kod kuće
– Možda je i bolje da ne znamo previše jer bilo kakav respekt ovoga puta definitivno ostavljamo kod kuće. Znale smo snagu »Dinama« i probale smo respekt ostaviti izvan parketa, no jednostavno nismo mogle iz glave izbaciti da s druge strane mreže stoje svjetske odbojkaške veličine. Informacije koje imamo sugeriraju da bi »Prostejov« mogao biti negdje u rangu »Doprastava« kojega smo pobijedili u Interligi. Ne znam što reći, možda će ispasti da su slabije od nas, možda su za nijansu slabije od »Dinama« – dodala je Patricija priznavši da će sve biti jasnije kada krene utakmica.
    – Možemo li nešto napraviti bit će poznato nakon nekoliko poena. Na ovoj razini ekipe ne osciliraju previše, tako da ne možemo očekivati da protivnik jedan set odigra odlično, a drugi slabo – dodala je riječka napadačica istaknuvši da će, kao i uvijek, sve ovisiti o prijemu.
   
Sigurnost na prijemu
– Potrebno je vratiti sigurnost na prijemu koji nam je bio najslabija točka protiv »Dinama«. Ako loše primamo automatski se pojednostavljuje naša igra koja postaje predvidljiva. Marina Miletić i Paola Došen odlične su igračice na prijemu i mi u tom segmentu moramo držati visoki postotak. Nažalost, nemamo u ekipi jednu Gamovu kojoj se lopta može dignuti na tri metra od mreže. Moramo smanjiti i broj neforisranih pogrešaka. Znalo se dogoditi da i nakon dobrog prijema lopte u napadu lete posvuda, takve greške moramo svesti na minimum – zaključila je Patricija Daničić. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here