Home Sport FIFA namjerava uvesti velike promjene za SP 2026. godine, predstavljen plan kako...

FIFA namjerava uvesti velike promjene za SP 2026. godine, predstavljen plan kako planira to provesti

62
0

Prve dvije ekipe iz svake skupine i 8 najboljih trećeplasiranih ekipa proći će dalje. Na taj način na Svjetskom prvenstvu igrat će se šesnaestina finala. Za podizanje pehara, dakle, bit će potrebno odigrati 8 utakmica, a ne 7.

Mijenjat će se pravilnik s obzirom na Svjetsko prvenstvo 2026. Nakon sastanka Vijeća FIFA-e u Ruandi, odlučeno je o nizu promjena za sljedeće Svjetsko prvenstvo. Sudjelovat će 48 reprezentacija raspoređenih u 12 skupina s 4 ekipe. Prve dvije iz svake skupine i osam najboljih trećeplasiranih momčadi prolaze dalje. Pritom se uvodi šesnaestina finala, dok je do sada nokaut faza počinjala od osmine finala. Za podizanje pehara, dakle, bit će potrebno odigrati 8 utakmica, a ne 7.

Domaćini sljedećeg Svjetskog prvenstva bit će tri države: Sjedinjene Države, Kanada i Meksiko. Finale će se odigrati u nedjelju 19. srpnja. Ukupno će se odigrati 104 utakmice, 40 više od onih odigranih prije nekoliko mjeseci u Kataru. Igrači će se morati pridružiti svojim reprezentacijama 25. svibnja, do kada moraju biti završene nacionalne lige i europski kupovi.

Od 2026. nadalje, kalendar muških međunarodnih utakmica bit će drugačiji od sadašnjeg: otvorit će se slobodan termin za reprezentacije u ožujku (9 dana; 2 utakmice), jedan u lipnju (9 dana, 2 utakmice od kojih će 2 biti prijateljske u godinama u kojima će biti svjetska ili europska prvenstva), jedan u rujnu/početkom listopada (16 dana, 4 utakmice), jedan u studenom (9 dana, 2 utakmice). Detaljan kalendar muških međunarodnih utakmica 2025.-2030. bit će objavljen u narednim danima.

Previous articlePopularni američki YouTuber: Kako je neslavno propao UN-ov plan zaustavljanja genocida u Bosni?
Next articlePentagon izdao službeno upozorenje: ‘Veliki vanzemaljski brod je možda u našem Sunčevom sustavu i šalje sonde na Zemlju’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here