Home Mozaik Pentagon izdao službeno upozorenje: ‘Veliki vanzemaljski brod je možda u našem Sunčevom...

Pentagon izdao službeno upozorenje: ‘Veliki vanzemaljski brod je možda u našem Sunčevom sustavu i šalje sonde na Zemlju’

65
0

Vanzemaljski brod mogao bi biti u našem Sunčevom sustavu i šalje sonde na Zemlju, upozorili su dužnosnici Pentagona.

Američko obavještajno središte tvrdi da bi se manje sonde mogle koristiti na sličan način na koji NASA istražuje druge planete, piše Daily Star. Izvješće koje se fokusira na ograničenja neidentificiranih zračnih fenomena navodi kako bi “matična letjelica” mogla poslati manje sonde na Zemlju.

To priopćenje o sondama NLO-a napisali su direktor Pentagonovog Ureda za rješavanje anomalija u svim domenama (AARO), Sean Kirkpatrick i predsjedavajući odjela za astronomiju Sveučilišta Harvard, Abraham Loeb. Taj dvojac je upozorio na mogućnost postojanja velikog broda koji bi potencijalno mogao istraživati planet Zemlju.

Osnovan 2022., cilj AARO-a je pratiti sve i svašta neidentificirano – bilo na nebu, daleko u svemiru, pa čak i stvari pod vodom.

“Umjetni međuzvjezdani objekt potencijalno bi mogao biti matična (velika) letjelica koja ispušta mnogo malih sondi tijekom svog bliskog susreta sa Zemljom, riječ je o operativnoj konstrukciji koja se ne razlikuje previše od NASA-inih misija. Ove sonde bi mogle biti odvojene od matične letjelice plimnom gravitacijskom silom Sunca ili sposobnošću manevriranja”, zaključuju.

Američki Kongres je 2005. zatražio od NASA-e da pronađe 90% objekata promjera većeg od 140 metara. Kao rezultat toga, konstruirani su Pan-STARRS teleskopi. To je dovelo do bizarnog otkrića dugog, tankog Oumuamua u obliku olovke, neidentificiranog međuzvjezdanog objekta koji nije ostavio trag kometa.

Mnogi su znanstvenici mislili da je to umjetno, a u izvješću dalje navode: “Uz pravilan dizajn, ove bi sićušne sonde dosegle Zemlju ili druge planete Sunčevog sustava radi istraživanja, budući da matična letjelica prolazi unutar djelića udaljenosti između Zemlje i Sunca — baš kao što je ‘Oumuamua’ učinio. Astronomi ne bi mogli primijetiti prskanje mini sondi jer one ne reflektiraju dovoljno sunčeve svjetlosti da bi ih postojeći istraživački teleskopi primijetili.”

Previous articleFIFA namjerava uvesti velike promjene za SP 2026. godine, predstavljen plan kako planira to provesti
Next articleOsuđena poljska aktivistica jer je pomogla ženi da napravi pobačaj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here