Home Sport FIFA pokrenula istragu protiv HNS-a: Sporna je i pjesma koju je pjevao...

FIFA pokrenula istragu protiv HNS-a: Sporna je i pjesma koju je pjevao Lovren

128
0

Svjetska nogometna federacija FIFA pokrenula je istragu protiv hrvatskog nogometnog saveza zbog, kako navodi, potencijalnoga kršenja članaka 13 i 16 disciplinskog pravilnika tijekom utakmice Maroka i Hrvatske za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu koju je Hrvatska dobila 2:1.

FIFA u svojoj objavi nije točno precizirala o čemu je riječ, ali novinska agencija AFP tvrdi da je FIFA istragu proširila i na period nakon utakmice te je kao dokazni materijal priložila snimke s društvenih mreža na kojima se vidi kako Dejan Lovren pjeva pjesme s “nacionalističkim prizvukom”.

Podsjetimo, Dejan Lovren je nakon povratka u Hrvatsku snimljen u kafiću Marcela Brozovića u kojem je u društvu svirača pjevao Thompsonovu pjesmu “Čavoglave” koja započinje ustaškim pozdravom “Za dom spremni” te pjesmu “Kninska kraljica”.

Hrvatski nogometni savez ne može dobiti pretjerano drastičnu kaznu. FIFA je u disciplinskom postupku nakon SP-a zbog kršenja spomenutih članaka već kaznila Meksiko i Srbiju i to sa 100.000 odnosno 50.000 franaka.

Pod istragom su i Svjetski prvaci Argentinci zbog nedoličnog ponašanja nakon pobjede protiv Francuske u finalu SP-a. Argentinci su divljali u prostoru predviđenom za davanje izjava, a nisu željeli govoriti za međunarodne medije čime su također prekršili FIFA-ina pravila.

Previous articleKako koristiti kasino programe za lojalnost?
Next articleDebakl Hrvatske protiv Egipta na startu SP-a!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here