Home Najnovije FIFA presudila Xhaki: Provocirao Srbe, ali neće biti kažnjen!

FIFA presudila Xhaki: Provocirao Srbe, ali neće biti kažnjen!

132
0

Kako prenosi britanski “Sun”, FIFA neće kazniti Granita Xhaku zbog provokacija upućenih srpskoj reprezentaciji i proslave pobjede u dresu suigrača Ardona Jašarija nakon utakmice.

Xhaka je odmah nakon utakmice rekao da to što je nakon pobjede na prsa stavio dres s brojem 26 i prezime Jashari nema nikakve veze s teroristom Ademom Jasharijem, jednim od vođa terorističke OVK koji je ubijen devedesetih godina prošlog stoljeća. Čini se da mu je FIFA povjerovala!

“Nije bilo uopće politički. Bio je to dres mog suigrača Ardona Jasharija. On je mlad igrač, s kojim se jako dobro slažem. Rekao sam da ću, ako zabijem gol, nositi njegov dres”, rekao je Xhaka nakon utakmice u izjavi koju je prema “Sunu” spasio od suspenzije.

Ardon Jashari mladi je veznjak koji je do sada odigrao jednu utakmicu za Švicarsku, a igra za Luzern. Prezime dijeli s Ademom Jasharijem, borcem za kosovsku neovisnost ubijenim 6. ožujka 1998. u selu Donje Prekaze kada se zabarikadirao u kući zajedno s ostalim pripadnicima OVK, ali i članovima svoje obitelji.

No, Xhaka navodno nije želio dresom svog suigrača provocirati Srbe i to nije bila nikakva politička gesta. Hoće li FIFA doista povjerovati, ostaje za vidjeti, iako se čini da će se Xhaka izvući bez ikakvih posljedica.

Previous articleVIDEO: Španjolci snimili video o plaži Kantrida, dosad ima više od pola milijuna pregleda
Next articleNovi potres na Kvarneru?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here