Home Mozaik Fiona, ovca koja je dvije godine bila izolirana na stijeni, je spašena 

Fiona, ovca koja je dvije godine bila izolirana na stijeni, je spašena 

87
0

Nakon dvije godine zatočeništva na pustoj i goloj stijeni, Fiona se konačno vratila na slobodu. Priča je to sa sretnim završetkom, a koja dolazi iz fjordova Cromarty Firth u Škotskoj, gdje je “najusamljenija ovca na svijetu” spašena zahvaljujući angažmanu poduzetnika Edoarda L’Astorine  koji živi u Londonu od 2007. godine.

Jadna Fiona je bila zarobljena među stijenama već dvije godine, sve dok jedan poduzetnik nije odlučio pokrenuti peticiju na platformi Change.org. Slike životinje, same i praktički nedostupne osim ribarima i kajakašima, u međuvremenu su već bile obišle ​​svijet, no prikupljanje potpisa teško je zaživjelo. Zapravo, slučaj nije bio previše sponzoriran od strane škotskih udruga za prava životinja jer je životinja, unatoč tome što je živjela na skučenom mjestu, još uvijek mogla preživljavati. Zatim je u roku od nekoliko dana stiglo 25 tisuća priloga, bio je to neočekivani uspjeh koji je omogućio da se odmah aktiviraju akcije spašavanja.

Kako pokazuju slike objavljene na Facebook stranici The Sheep Game, Fiona je dopremljena na sigurno i podvrgnuta prvom šišanju, dobro je i može uživati ​​u ljubavi i maženju ljudi koji su je oslobodili te samice. Sada je životinja prebačena na Dalscone Farm, farmu koja se nalazi u malom selu Dumfries. Priča o “najusamljenijoj ovci na svijetu” osvojila je društvene mreže lajkovima i komentarima korisnika koji su hvalili izbor spašavanja Fione, unatoč tome što se neke udruge s tim ne slažu. Bila je to odluka koja je zauvijek promijenila Fionin život.

Previous articleŠetnja gradom na trosjedu postavljenom na romobilu: 15-godišnjak dobio 2 tisuće eura kazne VIDEO
Next articleBeroš: Ima još slučajeva, neki su jeli slane štapiće, a poruke preko whatsappa su lažne!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here