Home Mozaik FOTO: Još danas otputujte u prošlost na antičkim Mirinama u Omišlju!

FOTO: Još danas otputujte u prošlost na antičkim Mirinama u Omišlju!

120
0
7
7

Jučer su započeli Antički dani na Mirinama – manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Općine Omišalj, koja uprizorenjem života u doba antike posjetitelje vraća u daleku prošlost. Svi koji su se jučer uputili prema Mirinama imali su priliku barem na kratko iskusiti život u doba gladijatora i careva kroz brojne zabavne aktivnosti, stare zanate, glazbu i ples.

Kako bi atmosfera bila što autentičnija, svi su posjetitelji mogli izabrati odjevnu kombinaciju u skladu s antičkim vremenima, a za potpuni dojam izrađivale su se i prigodne frizure. Kao jedan od najpoznatijih antičkih lokaliteta, Mirine odišu šarmom i savršena su kulisa za uprizorenje antičkog života, dok su ambijentalno osvjetljenje i dekorativni elementi dodatno doprinijeli magičnom ugođaju. Nije nedostajalo niti sadržaja za najmlađe koji su se najviše veselili vrtuljku, ali i kreativnim radionicama, a rukotvorine i stari zanati vjerno su prikazivali duh prošlih vremena.

Car sve pratio iz prikrajka

Posebnu pažnju posjetitelja zaokupilo je uprizorenje borbi gladijatora uz mnoštvo kostimiranih sudionika, između ostalog i cara koji je uz svoje podanike sve pratio iz prikrajka. Atraktivni performans s vatrom oduševio je sve prisutne, a sve je bilo zaokruženo gastronomskom pričom u režiji Restorana Rivica. Meni od šest slijedova uključivao je jaja s pinjolima, pršut od tune, dagnje u vinu s lećom, kozice s medom i druge oku i nepcu primamljive kombinacije pripremljene na bazi lokalnih namirnica.

Izvrsna je vijest što se manifestacija nastavlja i danas pa svi koji jučer nisu imali priliku, prema Mirinama se mogu uputiti danas. Program počinje od 19.00 sati kada počinju antičke radionice, a uslijedit će antička iluzija, a zatim i gladijatorske borbe, ples vila i nastup žonglera.

“Zahvaljujem se Udrugama Omišjanski babani i Babani Omišalj koji su i ove godine uložili trud da kroz manifestaciju što vjernije i atraktivnije prikažemo život u doba antike. Ova je manifestacija jednako zanimljiva i lokalnom stanovništvu, ali i turistima koji su u ovom periodu izabrali našu destinaciju za svoj odmor. Izuzetno nas veseli što su Antički dani povod za posjet antičkog lokaliteta Mirine kojim se ponosimo i kroz cijeli godinu nastojimo osmisliti što atraktivniji program prikladan ovakvom lokalitetu.” – poručila je Andrea Orlić Čutul, direktorica TZO Omišalj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here