Home Sport FOTO: Krenula utrka za najbržu školu “3. Rival male lige”

FOTO: Krenula utrka za najbržu školu “3. Rival male lige”

2252
0

Protekle subote na Costabelli u Rijeci započelo je treće izdanje sve popularnije Rival male lige u trčanju za djecu osnovnih škola. Svake godine prvo kolo je sve brojnije, pa je tako prošle godine nastupilo 33 djece, dok se broj učesnika ove godine na prvom kolu povećao na 65 djece iz čak 12 osnovnih škola diljem PGŽ-a. Unatoč oblačnom vremenu, čak i laganoj kišici, utrka je prošla u odličnoj atmosferi i zaista je ispunila sva očekivanja djece i organizatora za prvo kolo.

pred start
Start trke

Tradicionalno najbrojnija škola je OŠ “Srdoči” Rijeka koja se uvijek potrudi doći u velikom sastavu na utrke Lige. Od ostatka škola svojom brojnošću istakla se i OŠ “Čavle” Čavle i OŠ “N. Tesla” Rijeka. Iako je rano za proglašavanje pobjednika, očito je da su se spomenute škole dobro organizirale i svojom brojnošću učesnika kreću u borbu za najbržu škola 3 Rival male lige.

ulazak u cilj
Ulazak u cilj

U kategoriji “A” učenika prvih i drugih razreda OŠ kod djevojčica najbolja je bila Alessia Pelosa iz OŠ “Gelsi” Rijeka, dok su odmah iza nje u cilj utrčale Tihana Kovačević iz OŠ “Čavle” Čavle i Matea Buha iz OŠ “Srdoči” Rijeka. Kod dječaka najbolji je bio Jakov Jakovac iz OŠ “I.G. Kovačić” Delnice, dok su se skupa sa njim na postolje penjali drugo i trećeplasirani Filip Štimac i Josip Janković, obojica učenici OŠ “Srdoči” Rijeka.

prijave za utrku
Prijave uoči natjecanja

U kategoriji “B” učenika trećih i četvrtih razreda OŠ kod djevojčica najbolja je bila Lucija Petrović iz OŠ “Brajda” Rijeka, dok su na drugom i trećem mjestu Nana Šimičić iz OŠ “Kantrida Rijeka i Dorotea Čargonja iz OŠ “Čavle” Čavle. Kod dječaka najbolji je bio Jakov Hladika iz OŠ “Čavle” Čavle, dok su do drugog i trećeg mjesta dotrčali Luka Franulović iz OŠ “Srdoči” Rijeka i Kristijan Pernjek iz OŠ “N. Tesla” Rijeka.
U kategoriji “C” učenika petih i šestih razreda OŠ kod djevojčica najbolja je bila Mateja Jakovac iz OŠ “I. G. Kovačić” Delnice, dok su do drugog i trećeg mjesta dotrčale Paola Tepuš iz OŠ “N. Tesla” Rijeka i Karla Tambić iz OŠ “Čavle” Čavle. Kod dječaka prvi je bio Dominik Đeke iz OŠ “N. Tesla” Rijeka ispred Antonia Troskota učenika OŠ “Srdoči” Rijeka i Noah Luce Matacuna iz OŠ “N. Tesla” Rijeka.

djeca u utrci - 1 kolo 09
Djeca u utrci

U kategoriji “D” učenika sedmih i osmih razreda OŠ kod djevojčica najbrža je bila Petra Srića iz OŠ “Čavle” Čavle ispred Antonie Zaharije iz OŠ “Čavle” Čavle i Melanie Tepuš iz OŠ “N. Tesla” Rijeka. Kod dječaka uvjerljiva pobjeda Domagoja Jurjevića iz OŠ “Srdoči” Rijeka ispred Edia Čargonje iz OŠ “Čavle” Čavle i Dina Pelosa iz OŠ “Gelsi” Rijeka.
U ukupnom poretku škola nakon prvog kola u vodstvu je OŠ “Srdoči” Rijeka sa osvojenih 220 bodova, dok su na drugom i trećem mjestu OŠ “Čavle” Čavle sa 111 bodova i OŠ “N. Tesla” Rijeka sa 81 osvojenim bodom.
Drugo kolo Lige na rasporedu je već za dva tjedna, stoga nove utrke učenika OŠ očekujemo u Bakru 28.11.2009. na putpuno različitoj stazi od ove na Costabelli, naime trčati će se po šetalištu uz more sa po dva kruga za starije kategorije gdje očekujemo još veći odaziv škola i djece.

proglašenje pobjednika 1.kolo
Proglašenje najboljih

2. kolo – 28.11.2009. – Bakar (startno–ciljna pozicija na Masarikovoj obali)
PRIJAVE: kod profesora u školama ili putem prijavnica na www.rival.hr ili na dan utrke u terminu prijava. Kod prijave preko škola profesori su dužni poslati ispunjenu prijavnicu na mail: triatlon@rival.hr najkasnije dan prije utrke.
PODIZANJE STARTNIH BROJEVA I ZADNJE PRIJAVE:
9.15 – 9.45 sati – podizanje startnih brojeva i prijave za kategoriju A i B
11.00 – 11.30 sati – podizanje startnih brojeva i prijave za kategoriju C i D
START UTRKA:
KATEGORIJA A – prvi i drugi razred OŠ:
10.00 sati – dječaci
10.15 sati – djevojčice
KATEGORIJA B – treći i četvrti razred OŠ:
10.30 sati – dječaci
10.45 sati – djevojčice
KATEGORIJA C – peti i šesti razred OŠ:
11.35 sati – dječaci
12.00 sati – djevojčice
KATEGORIJA D – sedmi i osmi razred OŠ:
12.30 sati – dječaci
13.00 sati – djevojčice

Previous articleGrad Rijeka odustao od klizališta
Next articleVratite nam stari Svid radio na Korzu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here