Home Sport FOTO: Lara Šušnić prvakinja, Luka Viljušić viceprvak, Borna Rošić brončani na prvenstvu...

FOTO: Lara Šušnić prvakinja, Luka Viljušić viceprvak, Borna Rošić brončani na prvenstvu Hrvatske za djevojčice i dječake

1274
0
SONY DSC

Državno prvenstvo za djevojčice i dječake te juniore održano je 14.svibnja,2016.godine u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu. Nastupilo je ukupno 394 natjecatelja iz 46 klubova. Odlična organizacija natjecanja od strane Hrvatskog judo saveza s tehničkom razinom identičnoj kao što je to na Europskim kupovima, dala je natjecateljima i svim sudionicima osjećaj „velikih“ judo manifestacija. Neprekidno je čitavo prvenstvo imalo video prijenos, te su svi koji nisu mogli doći neprekidno mogli pratiti sva borilišta.

Naša prva zvijezda koja je već dugi niz godina u problemima zbog svoje male težine uvijek bila u hendikepu naspram svojih protivnica, Lara Šušnić , napokon je došla svima pokazati vrijednost truda, upornosti i znanja. Lara je efektno savladala svoje protivnice u kategoriji do 32kg, te se okitila zlatnom medaljom postavši prvakinjom Hrvatske!
Naš sljedeći favorit bio je Luka Viljušić u kategoriji do 50kg. Luka je doslovno pomeo sve svoje protivnike do finala, potvrđujući svoj talent i superiornost, te tako bio naš drugi finalista. U finalnoj borbi u svoj želji za brzom pobjedom u jednom je trenutku bio neoprezan, što j njegov protivnik iskoristio te ga je pobijedio zahvatom držanja, te se tako morao zadovoljit sa 2.mjestom.
Borna Rošić u kategoriji do 60 kg, također je spadao u natjecateljski dio mlađe ekipe na koji se računalo osvajanje odličja što nam je Borna i ispunio. U prikazanim borbama Borna je sve protivnike efektno savladao a i poraz u polufinalnoj borbi nije ga omeo da u borbi za brončano odličje poklekne duhom te je efektnim bacanjem sa Ipponom savladao protivnika i osvojio brončanu medalju.(Slaviša Bradić)

Rezultati: Rezultati JK Rijeka

RB IME IPREZIME KATEGORIJA USPJEH
1. Lara Šušnić -32kg 1.mjesto
2. Ena Brkić -57kg 7.mjesto
3. Vito Jurdana -42kg bez plasmana
4. Luka Viljušić -50kg 2.mjesto
5. Marko Drozdek -55kg bez plasmana
6. Borna Rošić -60kg 3.mjesto
7. Antonio Funarić -60kg 5.mjesto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here