Home Vijesti Burić napustio HDZ: Šokiran sam zbog Karamarkove afere

Burić napustio HDZ: Šokiran sam zbog Karamarkove afere

3995
0
foto: rijeka.hr

foto: rijeka.hr
foto: rijeka.hr
Sutrašnje tiskano izdanje Jutarnjeg lista donosi intervju s Hrvojem Burićem koji je danas poslao dopis u kojem obavještava vodsko stranke da napušta članstvo.

‘Nekoliko je tu faktora, moj osobni životni put i političko sazrijevanje s jedne strane, te prepreke koje mi je HDZ postavljao u mom djelovanju za građane Rijeke, s druge strane’, izjavio je gospodin Burić koji je u stranci proveo 26 godina.

HDZ-ova unutarnja nesređenost i tromost, nastavio je, sputavala je njegovu aktivnost i suprotstavljanje Vojku Obersnelu. Trenutna kriza u HDZ-u nije mu, tvrdi osnovni motiv, no potvrdila mu je kako je ispravno odlučio.
Gospodin Burić vrlo je direktno odgovorio na pitanje vezano uz aferu MOL. ‘Šokiran sam. Smatram da se zbog tog slučaja trebalo sastati predsjedništvo stranke i donijeti odluku što i kako dalje s MOL-om. Je li to odluka jednog čovjeka – predsjednika stranke – ili je to stvar predsjedništva? Oni su deinstitucionalizirali HDZ’.

Ustvrdio je kako je stvari u HDZ-u ne funkcioniraju već neko vrijeme, samo je ‘atmosfera rasula sada izašla u javnost’, ocjenjuje. Kaže da se već dugo ne osjeća članom HDZ-a, a sada to više neće biti ni tehnički.
Komentirajući odnose HDZ-a i Mosta izjavio je kako je dobro da dvije najveće stranke, koje funkcioniraju gotovo identično, na vlasti imaju korektiv, kao što to HDZ sada ima u Mostu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here