Home Vijesti FOTO: Riječki HGSS objavio fotografije nepristupačnog terena s kojeg su jučer spašeni...

FOTO: Riječki HGSS objavio fotografije nepristupačnog terena s kojeg su jučer spašeni otac i sin sa SUP-a!

701
0

Članovi riječke stanice HGSS-a na svom Facebooku objavili su detalje spašavanja oca i sina koji su na SUP-u isplovili iz Klenovice pa zbog bure završili na Krku

“Poziv u pomoć zaprimamo od MRCC Rijeka preko Županijskog centra 112 oko 10:50. Saznajemo da se radi o dva nestala strana državljanina, ocu i djetetu koji su se prethodni dan u vjetrovitim uvjetima uputili daskom za veslanje (tzv. Stand Up Paddle) iz Klenovice na otok Krk.

Pri zaprimanju poziva saznajemo da su ranijom pretragom obalnog područja službenici Lučke kapetanije u uvali Smokva južno od Vrbnika pronašli veslo i dasku. Položaj pronađene opreme indicirao je da je ista svjesno izvučena na obalu, što je upućivalo da se unesrećeni potencijalno nalaze na otoku.

Odmah po pozivu na teren izlazi 18 članova HGSS stanice Rijeka s 5 interventnih i Quad vozilom te 2 potražna psa. Upućuju se na najbližu vozilom dostupnu točku iznad uvale Smokva, gdje stacioniraju zapovjedno vozilo.

Obzirom da se radi o vrlo nepristupačnom i strmom terenu i obzirom na veliko područje pretrage u traganje su mobilizirani i dodatni resursi, vanjski suradnik (vodič potražnih pasa) s potražnim psom, te je pokrenuta potraga iz zraka helikopterom HRZ-a, koji je upućen iz vojne baze Divulje zajedno sa tročlanom ekipom dežurnih letača spašavatelja HGSS-a.

Dolaskom na teren timovi su upućeni u pretragu te oko 15.00 jedan od potražnih timova na terenu pronalazi unesrećene.

Isti su u dobrom zdravstvenom stanju te su u mogućnosti samostalno nastaviti kretanje. Ocu koji nije imao obuću, dane su gojzerice, nakon čega su se zajedno s članovima uputili do najbliže brodicom pristupačne uvale, gdje je unesrećene preuzela brodica Lučke kapetanije. Unesrećeni su transportirani u Novi Vinodolski te predani vozilima Hitne medicinske službe čime je ova akcija završila oko 16:20, navode HGSS-ovci.

Previous article„ACI“ d.d. sponzor Hrvatskog olimpijskog odbora
Next articleMarca: Alen Halilović, svjetski talent koji je obećavao, opet je na početku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here