Home Biznis FOTO: Rimac Nevera brža čak i od aviona!

FOTO: Rimac Nevera brža čak i od aviona!

145
0

U SKLOPU trodnevnog susreta vlasnika superautomobila koji se ovog vikenda održava u Varaždinu danas se na varaždinskom aerodromu dogodio pravi spektakl: snage i brzinu odmjerili su Rimac Nevera i akrobatski avion koji postiže brzine čak do 420 km/h.

Unatoč izrazito jakom i nepogodnom vjetru, koji je ometao i vozača Nevere i pilota, iskusni kormilari svojih bolida priredili su dvadesetominutni show za pamćenje za 300-tinjak gledatelja koji su uspjeli doći do ulaznice za današnji spektakl.

U velikoj borbi u kojoj su i Nevera i avion postigli brzine iznad 350 km/h konačnu i uvjerljivu pobjedu odnio je hiperautomobil razvijen u Svetoj Nedelji, Rimac Nevera.

“Nisam vidio tko je brži”, kroz šalu je izjavio Peter Podlunšek, poznati Red Bull akrobatski pilot s više od 10.000 sati najzahtjevnijih letova.

Ovo nije prvi njegov dvoboj sa superautomobilima, ali je prvi put da ga je netko pobijedio.

Rimac Neverom upravljao je iskusni vozač Miro Zrnčević, glavni testni vozač za Bugatti Rimac.

“Peter je vrhunski pilot i danas je stvarno trebalo imati vrhunsko znanje i iskustvo. Akrobacija je sama po sebi opasna i morali smo imati puno povjerenje jedan u drugog, i drago mi je da smo već u prvom pokušaju uspjeli s akrobacijom”, izjavio je pobjednik današnjeg dvoboja.

Današnji spektakl dio je trodnevnog susreta u kojem je jedan Varaždinac, inače ljubitelj vrhunskih automobila, odlučio u svoj rodni grad dovesti skupocjene automobile koje na ulicama i ne viđamo baš često. Varaždinom su se tako danas provezli Rolls-Roycei, Bentleyji, Jaguari, Porschei, Maseratiji, a vrhunac dana je bio dolazak Rimac Nevere, i to čak dva primjerka električnog hiperautomobila.

“Moja vizija je da i manji gradovi mogu biti centri vrhunskih automobilskih događaja. Drago mi je da su ovaj susret prepoznali naši prijatelji i partneri iz brojnih europskih zemalja pa tako vlasnici ovih automobila dolaze iz Švicarske, Italije, Njemačke, Slovenije…”, izjavio je Krešimir Mostarčić, glavni organizator današnjeg spektakla, te je dodao da će se slični događaji pod nazivom FLY OVER by CleanFellas održati i u Osijeku te Puli.

Ipak, tko će s kim tada odmjeriti snage – ne otkriva.

Previous articleVukušić nakon potpisa za srpski klub: Ja sam katolik, vjernik. Ne gledam nacionalnost
Next articleUZNEMIRUJUĆI VIDEO: Hrvat se napio i pao nasred ulice u Novom Sadu, prolaznici ga spasili od sigurne smrti (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here