Home Mozaik FOTO: Tvornica Kaltenberg pive na Kukuljanovu!

FOTO: Tvornica Kaltenberg pive na Kukuljanovu!

1893
0

Pivovara Kaltenberg Adria otvorena je 2018. godine na Kukuljanovu, na zemljištu površine 10 tisuća kvadratnih metara u kojoj se odvija proizvodnja piva, skladištenje i distribucija. Pivovara odlikuje visokim stupnjem tehnologije i opreme po najvišim standardima koja omogućuje proizvodnju od 30 – 50 tisuća hektolitara piva godišnje. Nekada je Kaltenberg bio tržišni lider na dalmatinskom području, a prošle godine distribucija sa Kukuljanova ponovno je nastavljena i u Splitu.
Proizvodnja je opremljena najsuvremenijim laboratorijem radi kontrole kvalitete proizvoda na visokom nivou. Za vrhunsku kvalitetu piva brinu se bavarski majstor pivar pomoću čijeg se iskustva proizvodi puno različitih okusa i vrsta piva u relativno malim serijama. Uz to, pivovara posjeduje i male kotlove koji omogućuju proizvodnju vrhunskih craft piva na zadovoljstvo svih pivoljubaca.
Sva piva proizvedena su sukladno Bavarskom zakonu o čistoći piva iz 1516. godine, a svaki sastojak je pažljivo odabran što čini kvalitetu piva besprijekornom. Osim toga, stoljetno iskustvo u pivarstvu, dosljednost i konzistentnost, pivarske vještine te riječka voda omogućuju vrhunsku kvalitetu piva.
Pivovara je za početak predstavila dvije varijante Kaltenberg piva:KaltenbergPils i KaltenbergHefeweissbier te lokalno riječko pivo Tars nakon kojeg su proizvedene i dvije varijante Ludwig’scraft piva – Ludwig’sSession Lager i Ludwig’sHoppy Lager, te tamno pivo KönigLudwigDunkel.
U sklopu kompleksa otvoren je i restoran Ludwig’sgastropub koji raspolaže sa 150 unutarnjih sjedećih mjesta te pivskim vrtom koji može primiti još 150 gostiju. Restoran odiše industrijskim, vintage dizajnom, s velikom staklenom stijenom kroz koju posjetitelji mogu vidjeti proizvodnju piva. U sklopu restorana odvijaju se razni eventi, koncerti, proslave rođendana, te organizirano edukativno razgledavanje proizvodnje piva tzv. „Beer Tour”.

 

TARS
Tars je vrhunsko lager pivo koje se proizvodi u novootvorenoj pivovari Kaltenberg Adria. Posebnog okusa, bogate pjene i cool bakrene boje, Tars je pivo koje pristaje uz sve – opuštanje nakon faksa, posla, tekme, u ludom izlasku ili na klopi s ekipom. Identitet Tars piva posebno je prilagođen lokalnim korisnicima i predstavlja Rijeku i njene građane zbog samog izbora imena Tars (Tarsatica – starorimska utvrda na vrhu grada nad Rječinom) te simbola Trsatske kule, ikone Baziliska i boja riječke zastave. Kristalna čistoća vode koja stiže izravno s izvora Rječine, zajedno s biranim sastojcima i bavarskim iskustvom, tvori ovaj lager drugačijem od ostalih i predstavlja izvorno riječko pivo.

LUDWIG’S SESSION CRAFT
Ludwig’sSessioncraftpivo proizvodi se procesom fermentacije donjeg vrenja, stoga spada u tip lager piva. U proizvodnji se koristi pet različitih vrsta ječmenog slada, tri vrste hmelja i dvije vrste suhog hmelja (SaphirandCascade). Zlatno bakrene boje je, nefiltriran, s čvrstom i stabilnom kremastom pjenom, obogaćen voćnim mirisom. Osvježavajući, lagano gorak okus je gladak i pjenušav, te ispunjava usta voćnim i cvjetnim okusom, aromom citrusa i meda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here