Mozaik

FOTO: Tvornica Kaltenberg pive na Kukuljanovu!

FOTO: Tvornica Kaltenberg pive na Kukuljanovu!

Pivovara Kaltenberg Adria otvorena je 2018. godine na Kukuljanovu, na zemljištu površine 10 tisuća kvadratnih metara u kojoj se odvija proizvodnja piva, skladištenje i distribucija. Pivovara odlikuje visokim stupnjem tehnologije i opreme po najvišim standardima koja omogućuje proizvodnju od 30 – 50 tisuća hektolitara piva godišnje. Nekada je Kaltenberg bio tržišni lider na dalmatinskom području, a prošle godine distribucija sa Kukuljanova ponovno je nastavljena i u Splitu.
Proizvodnja je opremljena najsuvremenijim laboratorijem radi kontrole kvalitete proizvoda na visokom nivou. Za vrhunsku kvalitetu piva brinu se bavarski majstor pivar pomoću čijeg se iskustva proizvodi puno različitih okusa i vrsta piva u relativno malim serijama. Uz to, pivovara posjeduje i male kotlove koji omogućuju proizvodnju vrhunskih craft piva na zadovoljstvo svih pivoljubaca.
Sva piva proizvedena su sukladno Bavarskom zakonu o čistoći piva iz 1516. godine, a svaki sastojak je pažljivo odabran što čini kvalitetu piva besprijekornom. Osim toga, stoljetno iskustvo u pivarstvu, dosljednost i konzistentnost, pivarske vještine te riječka voda omogućuju vrhunsku kvalitetu piva.
Pivovara je za početak predstavila dvije varijante Kaltenberg piva:KaltenbergPils i KaltenbergHefeweissbier te lokalno riječko pivo Tars nakon kojeg su proizvedene i dvije varijante Ludwig’scraft piva – Ludwig’sSession Lager i Ludwig’sHoppy Lager, te tamno pivo KönigLudwigDunkel.
U sklopu kompleksa otvoren je i restoran Ludwig’sgastropub koji raspolaže sa 150 unutarnjih sjedećih mjesta te pivskim vrtom koji može primiti još 150 gostiju. Restoran odiše industrijskim, vintage dizajnom, s velikom staklenom stijenom kroz koju posjetitelji mogu vidjeti proizvodnju piva. U sklopu restorana odvijaju se razni eventi, koncerti, proslave rođendana, te organizirano edukativno razgledavanje proizvodnje piva tzv. „Beer Tour”.

 

TARS
Tars je vrhunsko lager pivo koje se proizvodi u novootvorenoj pivovari Kaltenberg Adria. Posebnog okusa, bogate pjene i cool bakrene boje, Tars je pivo koje pristaje uz sve – opuštanje nakon faksa, posla, tekme, u ludom izlasku ili na klopi s ekipom. Identitet Tars piva posebno je prilagođen lokalnim korisnicima i predstavlja Rijeku i njene građane zbog samog izbora imena Tars (Tarsatica – starorimska utvrda na vrhu grada nad Rječinom) te simbola Trsatske kule, ikone Baziliska i boja riječke zastave. Kristalna čistoća vode koja stiže izravno s izvora Rječine, zajedno s biranim sastojcima i bavarskim iskustvom, tvori ovaj lager drugačijem od ostalih i predstavlja izvorno riječko pivo.

LUDWIG’S SESSION CRAFT
Ludwig’sSessioncraftpivo proizvodi se procesom fermentacije donjeg vrenja, stoga spada u tip lager piva. U proizvodnji se koristi pet različitih vrsta ječmenog slada, tri vrste hmelja i dvije vrste suhog hmelja (SaphirandCascade). Zlatno bakrene boje je, nefiltriran, s čvrstom i stabilnom kremastom pjenom, obogaćen voćnim mirisom. Osvježavajući, lagano gorak okus je gladak i pjenušav, te ispunjava usta voćnim i cvjetnim okusom, aromom citrusa i meda.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Škoda u Rijeci snimila spot o sigurnosti biciklista, morate ga pogledati!

spApril 20, 2019

Salma Hayek i Samuel L. Jackson dolaze u Rijeku?

spApril 19, 2019

Zabranjeno korištenje plaže Sablićevo zbog opasnosti od odrona

spApril 19, 2019

Brod Galeb imao je tri blizanca, nijedan nije preživio kraj 2. svjetskog rata

spApril 18, 2019

Grad Rijeka će podržati inicijativu povodom 10-te godišnjice tragične smrti Simkea

spApril 17, 2019

Humanitarna akcija Riječkih anđela – USKRS SVIMA!

spApril 17, 2019

Riječki tunel zatvoren zbog prodora oborinskih voda, u tijeku sanacija!

spApril 17, 2019

The Beertija beer festić!

spApril 17, 2019

Crveni križ prikupio 10,3 tona hrane za trećemajce

spApril 15, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.