Home Sport FOTO: Završeno prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah u bazenu

FOTO: Završeno prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah u bazenu

172
0
A6308002
A6308002

Prije dva dana završeno je zadnje natjecanje otvorenog prvenstva Hrvatske u ronjenju na dah u bazenu prema AIDA pravilima. U konkurenciji tridesetak natjecatelja iz Mexika, Taiwana, Japana, Kanade, Mađarske, SAD-a, Kolumbije, Kube, Turske, Švicarske, Italije i naravno Hrvatske najuspješniji u ukupnom poretku bili su Lauren Matevish is SAD-a i Marcell Bago iz Mađarske.

Što se tiče nacionalnog poretka, Branko Antolić i Sanda Delija najuspješniji su natjecatelji u muškoj odnosno ženskoj konkurenciji, oboje iz riječkog kluba Ocean, a zapažene nastupe ostvarili su i Toma Čelar iz RK Split te Donat Faraguna iz RK Ocean, uz Sandru Žuvelu koja je nastupila u svim kategorijama i zauzela ukupno drugo mjesto.

„Nisam očekivala ukupno prvo mjesto jer sam stavila maksimalni fokus na jednu disciplinu u kojoj sam uspjela pomaknuti osobni rekord, ali glavni cilj sezone bit će doći što bliže svjetskom rekordu u disciplini s dvije peraje. Ovakav tip natjecanja s više startova je odličan jer pruža priliku da se stvarno maksimalno pogura rezultat, ali je i mentalno težak i iscrpljujuć, pa će dobro doći odmor prije nastavka priprema“ – Sanda Delija, najuspješnija u ukupnom poretku.

Ovo je bio prvi put da je nacionalno prvenstvo raspoređeno na 3 natjecanja, kako bi se omogućilo većem broju sportaša nastupati u više disciplina te se to pokazalo kao uspješan i konkurentan format s puno više startova nego inače. U natjecanju je srušeno nekoliko nacionalnih rekorda, ali ovaj put nismo imali priliku svjedočiti svjetskim rekordima. Najduži zaron odradio je Vitomir Maričić koji je nastupio u samo jednoj disciplini te je popravio nacionalni rekord za 1 metar.

„Drago mi je da sam na natjecanju vidio neka nova lica, Toma iz Splita i Sandra iz Kraljevice odradili su odličan nastup i nadam se da će biti motivirani napredovati sve do svjetskog prvenstva. Dugo nisam ronio u bazenu i dobro je vidjeti da još imam “force”, možda se u budućnosti ponovo malo više posvetim tome, ali za ovu sezonu svakako će dubina biti najvažnija i za mjesec dana bit ćemo već u punom pogonu i pripremama. „ – Vitomir Maričić, postavljač novog nacionalnog rekorda.

Svjetsko prvenstvo u bazenskim disciplinama očekuje se krajem lipnja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here