Home Sport Frančišković: Još uvijek promišljamo

Frančišković: Još uvijek promišljamo

1205
0

Riječko žongliranje s brojnim hrvatskim trenerskim imenima se nastavlja. Jučerašnji dan nije donio novoga trenera »Rijeke«, a ako je suditi po onome što govore odgovorni klupski ljudi odluka bi mogla sazrijevati još nekoliko dana. Doduše, za »Rijekine« operativce potraga za nasljednikom Mladena Ivančića, koji je odstupio sa svoje funkcije prošle srijede, odavno je već završila. Čeka se odluka predsjednika Ivana Vanje Frančiškovića i njegovih najbližih suradnika.
    – Mi smo svoj dio posla obavili, znaju se otprilike koji su kandidati. Čekamo odluku vodstva kluba da krenemo u realizaciju. Trebali bismo što prije riješiti to pitanje – govori direktor »bijelih« Mario Rubeša.
    Neslužbeno, na Kantridi se još uvijek nadaju Igoru Pamiću koji je očito bio i ostao prvi riječki izbor, iako se oko žminjskog stručnjaka već danima igraju neke čudne igre bez granica na relaciji Karlovac – Rijeka, koje čelništvo riječkog prvoligaša nema namjere odlučno presjeći kako to i dolikuje klubu »Rijekinog« rejtinga. 
    
    U slučaju da se opcija s Pamićem definitivno ugasi moguća su apsolutno sva ostala rješenja koja se spominju u medijima posljednjih dana, pa i da na klupu »Rijeke« makar privremeno uskoči sportski direktor Robert Rubčić. Uostalom, Frančišković je prošlo ljeto pokazao sklonost prema »vatrogasnim« rješenjima internog tipa kada je u najboljoj namjeri pružio priliku Mladenu Ivančiću pomoćniku smijenjenog Zlatka Dalića, ostavši prethodno bez ijednog provjerenog trenerskog imena u rukama. Doduše, u Rubčićevu slučaju Frančišković puno više riskira nego u Ivančićevu. Mogao bi osim novoga trenera potrošiti i sportskog direktora koji solidno radi svoj posao posljednjih mjeseci, a povrh toga na kocki je i cjelokupna sezona budući da prvenstvo ulazi u prijelomnu fazu nakon koje će sve teže biti nadoknaditi propušteno.
    – Moguće je i da Rubčić preuzme momčad, riječ je o čovjeku koji fenomenalno radi svoj posao sportskog direktora. Ima licencu, riječki je kadar, netko će reći da je bez iskustva, ali mora ga jednom početi stjecati. To ne znači da je u prednosti nad drugim kandidatima, svi oni ravnopravno konkuriraju za mjesto trenera – kazao je predsjednik »bijelih«, koji ne vidi mjesta žurbi, iako se debelo kasni s ustoličenjem novoga trenera. Ma tko on bio. 

    Tvrdi Frančišković da će »šef« biti ustoličen ako ne sutra onda sigurno tijekom ovoga radnog tjedna. Podsjetnika radi momčad »Rijeke« punih deset dana trenira bez prvoga trenera, a u nedjelju ih u Varaždinu očekuje početak niza zahtjevnih utakmica koje bi umnogome mogle odrediti klupske ambicije u nastavku sezone.
    – Još uvijek promišljamo. Ne bismo htjeli napraviti nešto ishitreno. Ne bih govorio o šansama trenera koji se spominju. Svi oni imaju svojih prednosti i mana, iako o njima u konačnici najviše govore rezultati. Isto tako momčad u ova četiri dana koliko nema trenera normalno radi i trenira. Neke stvari jednostavno nismo mogli brže odraditi uzevši u obzir situaciju oko Ivančića, ali i nekih kandidata za njegova nasljednika. Vjerujem da ćemo danas imati nešto konkretnije, ako ne onda kroz idućih nekoliko dana – poručio je čelni čovjek »Rijeke«. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here