Home Vijesti Füle: Privatizacija brodogradnje nije uvjet za ulazak u EU!

Füle: Privatizacija brodogradnje nije uvjet za ulazak u EU!

1144
0

Povjerenik Europske unije za proširenje Štefan Füle, dan nakon vrlo povoljnog Komisijina izvješća o napretku Hrvatske u pregovorima, dao je intervju HTV-u. Fulle je, među ostalim, ponovio da će se do kraja pregovora posebna pozornost posvetiti Poglavlju 23, o pravosuđu i temeljnim pravima. Budu li u ožujku rezultati dobri, rekao je, mnogo će jasniji biti datum zaključenja pregovora, kao i mogući datum ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Unija, kaže njezin povjerenik, kada je riječ o brodogradnji, inzistira na usklađivanju s europskim pravilima, ali privatizacijom brodogradilišta neće uvjetovati hrvatsko članstvo.


foto: hrt

To je poglavlje još otvoreno, ali nadamo se da će i na tom području doći do napretka. Sada procjenjujemo plan restrukturiranja koji još treba prihvatiti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Važno je i da se eventualne državne potpore usklade s europskim pravilima, kazao je.

Na pitanje može li Hrvatska ući u Europsku uniju bez privatizacije brodogradilišta, Füle je odgovorio: Zašto ne, ako je to u skladu s pravilima Europske unije, pravilima kojima se želite priključiti. Apsolutno! (HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here