Home Sport Funcuti: ‘Livaja, za tebe smo gospoda, a kad već spominješ traktore…’

Funcuti: ‘Livaja, za tebe smo gospoda, a kad već spominješ traktore…’

57
0

Hajduk je 2:0 pobjedom protiv Šibenika osvojio Kup na riječkoj Rujevici. Dvije i pol tribine zauzeli su navijači Hajduka, dok su šibenski Funcuti bili na sjevernoj tribini stadiona, onoj koju inače zauzima Armada. Torcida i Funcuti vrijeđali su se za vrijeme cijele utakmice, a kulminiralo je kada je Hajdukov kapetan Marko Livaja zabio gol.

Livaja je zabio gol za 2:0 iz penala u sudačkoj nadoknadi, a zatim provocirao Funcute. Podigao je dva prsta dok je slavio pogodak, što je izazvalo veliki revolt šibenskih navijača. Livaja je na kraju i zapjevao “freze, traktori i seoski putevi, pičke šibenske, pičke šibenske, dobit ćete batine”, zbog čega je HNS pokrenuo postupak. Funcuti su se oglasili službenim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

“Turbulentna sezona ide kraju. Po rezultatima našeg kluba, mimo kratkotrajnih bljeskova, za zaborav. Ako zanemarimo plasman u finale Kupa, sve ostalo je bilo loše, od igračkog segmenta do onih segmenata koji djeluju van terena.

Ono što nas kao skupinu okupljenu da podržava šibenski sport zanima je to da naš HNK Šibenik čini se napokon ima vlasnika kojemu je u cilju boljitak kluba, pa i po cijenu ispadanja i totalnog remonta jer ono što su ostavile prošle vlasti našem klubu ne bi ostavio ni najgori neprijatelj.

Detalje znamo, mi ih ne dijelimo u javnost, a ako klub odluči istupiti o svim nedjelima igrača, menadžera i sličnih mi ćemo to dočekati sa zadovoljstvom i činjenicom da napokon idemo dalje bez repova. Koliko čujemo, ispadanje ne obeshrabruje trenutno vodstvo kluba, a mi i dalje stojimo uz ovaj klub pa taman da završi u županijskoj ligi.

Druga stvar koja nas ipak čini ponosima u ovoj sezoni je spektakularna proslava našeg rođendana koja će se prepričavati generacijama, a u kojoj smo uključili i staro i mlado. Taj datum, našeg 40. rođendana je jednom za sva vremena pokazao za kog diše ovaj naš grad, a to je narančasto i crno. I na kraju krajeva dolazimo do jučer, najmasovnije naše gostovanje.

Pohodili smo to finale s nikad manjim nadanjima, a nikad većom željom da pokažemo za koga nam srce kuca. Dok bi neki u situaciji kad klub tone od njega digli ruke, mi ga nismo napustili jer nam u krvi dišpet pliva. Neki nas ne vole? Nije nas briga, neka se i dalje ne mire s činjenicom da u srcu Dalmacije kuca, a kucat će i jače, narančasto-crno srce.

Ostatak države nas poštuje, a ako nas određene grupacije toliko mrze i spominju znači da nešto i vrijedimo. Poštovanje smo zaslužili voleći svoje klubove i svoj grad, a nikako one tuđe.

Što se tiče pjevačkih sposobnosti određene ikone moralnih vertikala poručujemo mu kako smo mi za njega najveća gospoda, a ako je toliko zainteresiran za freze i traktore nudimo se da mu dobrovoljno pokrijemo trošak polaganja vozačke dozvole.

Na kraju se osvrćemo i na našu košarkašku ekipu koja gura naprijed i dobro je konsolidirana nakon par loših godina. Ni vas kao ni nogomet nikad nećemo napustiti već ćemo biti u prvom redu u obrani vaših imena i boja. Sretno u novoj sezoni, a mi ćemo biti na istom mjestu u dvorani. Podršku dajemo i svim ostali sportovima i ljudima koji vole ovaj grad.

Još je jedna utakmica ostala do kraja, protivnik i mjesto bezvrijedno je spomena, kao i uvijek tu smo za Šibenik, naš grad, naše ljude i naše boje. Nemojte nikad ni pomisliti da ćemo odustati, idemo još jače zajedno kao i jučer. PRODAT SE NIKAD NEĆEMO, MI SMO ŠIBENIK!”

Previous articleHajduk: Kaznit ćemo Livaju, ali javnost je licemjerna
Next article Bivši Vlatke Pokos prekinuo dugogodišnju šutnju i pričao o njihovoj vezi: ‘Nije mi smetala ni razlika u godinama’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here