Home Vijesti Galeb opet nije zaplovio iz Gradskog vijeća

Galeb opet nije zaplovio iz Gradskog vijeća

122
0

Gradonačelnik Filipović je po drugi puta povukao Prijedlog odluke o raspodjeli financijskog rezultata Grada Rijeke za 2021. godinu. Prijedlog je povukao nakon što je Gradsko vijeće većinom glasova prihvatilo amandman kluba Mosta. Naime, klub Mosta i klub vijećnika HDZ-a podnijeli su identične amandmane, kojima su predložili da se 3 milijuna kuna, umjesto za EU projekt „Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika kulturne baštine“, koji se odnosi na uređenje Palače šećerane te broda Galeb, rasporedi za sanaciju zgrade Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca.

Prije izglasavanja amandmana Mosta, gradonačelnik Filipović je naglasio kako amandman ne može prihvatiti.
„Ovdje se radi o prihodima od spomeničke rente iz 2017., 2018. i 2019. godine, i to je bilo jasno naznačeno i u prošloj raspravi na Gradskom vijeću i zato smo je na ovoj sjednici Gradskog vijeća jedna od točaka dnevno reda i informacija o statusu projekta obnove i prenamjene broda Galeb u brod muzej s pratećim komercijalnim sadržajima. Ne radi se o sredstvima iz 2021. godine nego o sredstvima koja su nakupljena od 2017. do 2019. godine, i to je bilo jasno u raspravi istaknuto i u proračunu za 2022. godinu koji je osvojen sredinom prosinca“, kazao je gradonačelnik Filipović, istaknuvši kako je povukao točku nakon usvajanja amandmana, budući da u takvoj situaciji neće imati priliku realizirati predviđeno proračunom.

Za amandman kluba Mosta glasovali su i vijećnici HDZ-a, Nezavisne liste Davora Štimca, Akcije mladih i Unije Kvarnera, dok su protiv bili vijećnici SDP-a, PGS-a, HSU-a, SDSS-a i IDS-a.

Istovjetni amandman na protekloj sjednici podnijeli su vijećnici Akcije mladih i Unije Kvarnera, a nakon što ga gradonačelnik nije prihvatio, dio vijećnika je napustio sjednicu, čime je vijeće ostalo bez kvoruma za odlučivanje. Stoga je postignut načelni dogovor da se točka o raspodjeli financijskog rezultata razmotri na ovoj sjednici Gradskog vijeća. U međuvremenu je pripremljen materijal o trenutnom stanju radova na brodu Galeb i omogućeno svim vijećnicima da posjete brod i sami se na licu mjesta uvjere o stanju radova, kako bi nakon toga mogli razmotriti odluku o raspoređivanju sredstava o višku sredstava iz protekle godine, koji uključuje i druge stavke osim broda Galeb.

Previous articlePoslušajte zašto se Amerikanka žalila na stenjanje protivnice (VIDEO)
Next articleKvarnerska rivijera: Rijeka remizirala protiv Fehervara, Dinamo bolji od Maribora

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here