Home Mozaik Gastro-proljeće uz šparoge na 100 načina

Gastro-proljeće uz šparoge na 100 načina

663
0

Terasa hotela Continental danas je poslužila kao idealno mjesto za prezentaciju proljetnog izdanja Ri gastra – Tjedna šparoga koji će ovaj put trajati od 11. do 18. travnja. Kao i do sada, u gastro danima sudjeluju restorani i konobe iz Rijeke i okolice koji u tom razdoblju dio svoje ponude posvećuju jelima na temu šparoga i koja će u svojim objektima nuditi po povoljnim cijenama. U popratni program se ponovno uključio Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka i kozmetički salon Dermis. Najbolji uvid u ono što nas očekuje u Tjednu šparoga dali su Restoran Hotela Continental i Kuća istarskog pršuta prezentirajući djelić ponude svojih specijaliteta.

Rijeka bilježi sve bolje turističke rezultate što zasigurno proizlazi i iz ovakvih manifestacija. Samo u prva tri mjeseca ove godine, u usporedi s istim periodom lani, ostvaren je 35 posto veći broj dolazaka turista, a vjerujem da će se trend povećanja broja gostiju nastaviti i dalje – rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel te je dodao kako je siguran da će Ri gastro odnosno Tjedan šparoga u restorane i konobe u Rijeci i okolici privući velik broj ljubitelja ove naše delicije.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke, Petar Škarpa, predsjednica radnog tijela za ugostiteljstvo Tanja Babić Tomić i direktor Hotela Contintal Rijeka Damir Balenović prezentirali su program Ri gastra – Tjedna šparoga. Uz 11 restorana i konoba koji će uTjednu šparoga po povoljnim cijenama nuditi svoje gastro varijacije od šparoga, i najmlađi će moći naučiti nešto o ovim šumskim delicijama u radionicama koje za njih organizira Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka, dok će kozmetički salon Dermis održati prigodnu radionicu i prezentaciju za one malo starije. Ugostitelji koji sudjeluju u Ri gastro – Tjednu šparoga su Trattoria Riva’s, Kuća istarskog pršuta, Bistro La Rose, Konoba Blato, Belgian Beer Café – Brasserie As, Restoran hotela Continental, Grand hotel Bonavia, Konoba Na kantunu, Stancija Kovačići, Konoba Nebuloza i Ristorante Spagho.

Projekt Ri gastro pokrenut je iz želje da turisti ali i građani grada Rijeke upoznaju Rijeku, pa i Kvarner s gastro strane. Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s riječkim ugostiteljima četiri puta godišnje organizira gastronomske tjedne kako bi se očuvala tradicija prehrane koju su prakticirali naši stari te potaknulo njezino vraćanje u jelovnike domaćinstava i restorana. Travanj tako nudi „Tjedan šparoga“, mjesec lipanj rezerviran je za manifestaciju „Srdela je IN / Tjedan trešanja“, u rujnu se uživa u specijalitetima od lignji i smokava, a u prosincu ugostitelji po popularnim cijenama poslužuju tradicionalna i manje tradicionalna jela od bakalara i nenadmašne čokolade.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here