Home Mozaik Google od sutra opet kreće snimati hrvatske ulice za Street View

Google od sutra opet kreće snimati hrvatske ulice za Street View

182
0

Google Street View automobili od sutra su ponovno u Hrvatskoj. Snimanje će trajati sljedećih nekoliko mjeseci kako bi se ažuriralo fotografije gradova i cesta diljem zemlje koje su korisnicima dostupne na Google kartama, javljaju iz Googlea.

“Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja”, istaknuli su u priopćenju.

Ističu da vožnja započinje od sutra, 2. kolovoza i podsjećaju da je u Hrvatskoj usluga Street View dostupna od 2012. godine te da se stalno ažurira kako bi omogućila što vjerniju sliku stvarnosti. Osim ulica i cesta, ističu kako je Google fotografirao i pješačke zone hrvatskih gradova i drugih mjesta do kojih automobili nemaju pristup.

Zahvaljujući toj usluzi, korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova, poput Zagreba, Pule, Đakova ili Zadra, brojne povijesne znamenitosti kao što su Katedrala svetog Jakova u Šibeniku, Dioklecijanova palača u Splitu, Neptunov hram u Poreču ili osječka Tvrđa kao i prirodne ljepote poput Nacionalnog parka Plitvička jezera ili Parka prirode Papuk, dodaju.

“Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi”, napominju.

Ističu i da Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu fotografije.

Previous articleMama u šoku nakon što joj je žena njenog bivšeg rekla da joj duguje čuvanje djece
Next articleSvećenik i vjernici uvjereni da se neposredno nakon mise ispred njihovih očiju odvilo čudo, prenosimo snimku događaja!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here