Home Sport Gračan: Tomić neće ispaštati zbog prepucavanja s navijačima

Gračan: Tomić neće ispaštati zbog prepucavanja s navijačima

337
0

Proslavljeni hrvatski nogometaš i trener Nenad Gračan gostovao je u podcastu Sportklub televizije

S njim je naš komentator Josip Juraj Pajvot razgovarao o ‘tektonskim’ poremećajima u njegovoj Rijeci, o borbi za naslov prvaka između Dinama i Osijeka. Pričalo se naravno i Hajduku, klubu u kojem je Gračan igrao, ali i bio trener.

SPORTKLUB: Simon Rožman više nije trener Rijeke. Samo nekoliko tjedana nakon što mu je produžen ugovor Slovenac je dao ostavku koja je prihvaćena. Kako to komentirate?

GRAČAN: Mislim da se Rožman zasitio ovakve situacije u klubu. Također, pritisak je bio sve veći s obzirom na loše rezultate u posljednje vrijeme i unatoč potpisivanju novog ugovora mislim da je to bio glavni razlog. Siguran sam da su u klubu bili zadovoljni s njim jer se radi o vrlo kvalitetnom mladom treneru koji će sigurno vrlo brzo naći novi angažman.

SPORTKLUB: Novi trener je Goran Tomić, čovjek koji je radio fantastične rezultate s Lokomotivom. Propao mu je transfer u Kinu i nekako je bilo logično da će on biti Rožmanov nasljednik. Je li on dobro rješenje za klupu Rijeke?

GRAČAN: Tomić je u Lokomotivi pokazao da se radi o odličnom treneru i samo ga je veliki peh koštao transfera života u Kini. Jako dobro poznaje HNL, vjerujem da je upoznat s Rijekinom momčadi i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći na klupi Rijeke.

SPORTKLUB: Po medijima se provlače neke teške riječi koje je Tomić uputio prema Armadi. Hoće li to biti problem kao što je svojedobno bilo problem s Igorom Bišćanom?

GRAČAN: Gledajte, Armada je jako bitna za klub poput Rijeke. Navijači daju veliku podršku i bez njih se ne može, ali svima je jasno kao dan da su uprava i predsjednik Mišković ti koji povlače sve poteze što se tiče igrača i trenera i mislim da Tomić neće ispaštati zbog tog prepucavanja s Armadom.

SPORTKLUB: Kako gledate na vođenje kluba od strane predsjednika Miškovića?

GRAČAN: Zaista se radi o sposobnom čovjeku koji voli Rijeku i bez njega bi situacija bila puno lošija. Preuzeo je klub u svoje ruke nakon odlaska Volpija i nadam se da će još dugo godina biti na čelu NK Rijeke.

SPORTKLUB: Kako komentirate blizak odnos Dinama i Rijeke?

GRAČAN: Smatram da je to jako dobra stvar za sve klubove u HNL-u, a ne samo Rijeku. Dinamo je naš najbolji klub, ima veliki broj kvalitetnih igrača i ne mogu svi igrati tamo te je logično da žele naći klub gdje mogu igrati. Zaista ne vidim u tome ništa loše, evo Rijeku su iz Dinama pojačali Menalo i Kulenović, a u svom matičnom klubu vjerojatno ne bi uopće igrali.

SPORTKLUB: Borba za naslov prvaka? Kome dajete prednost, Dinamu ili Osijeku?

GRAČAN: Bit će jako zanimljivo do samog kraja prvenstva, Osijek s Bjelicom radi odličan posao i neće Dinamu biti lako. Kao što sam već rekao, Dinamo je naš najbolji klub, imaju najbolje igrače i smatram da su oni i dalje favoriti za titulu te da će uzeti naslov, ali bit će jako, jako napeto.

SPORTKLUB: Kako komentirate situaciju u Hajduku, klubu u kojem ste bili igrač i trener?

GRAČAN: Smatram da situacija u Hajduku izgleda nešto bolje nego na početku sezone. Doveli su neke odlične igrače, sportski direktor Nikoličius radi dobar posao i vjerujem da bi se već sljedeće sezone mogli upustiti u borbu za sami vrh. Znate da u Splitu nemaju puno strpljenja, neće tu biti puno vremena da se napravi rezultat, ali ako se po jutru dan poznaje, onda će biti napokon lijepih vijesti za ‘bile’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here