Home Vijesti Grad Rijeka donirao 8 monitora za kontinuirano praćenje vitalnih funkcija bolesnika

Grad Rijeka donirao 8 monitora za kontinuirano praćenje vitalnih funkcija bolesnika

221
0

Riječ je o monitorima Mindray uMEC koji omogućavaju praćenje respiracijskih pokreta, saturacije kisikom, temperature, arterijskoga tlaka i drugih parametara, koji se prate višekanalnim EKG-om te su nužno potrebni za rad s najtežim COVID bolesnicima, a koje je Grad Rijeka donirao Kliničkom bolničkom centru Rijeka.
Monitori vrijedni 200 tisuća kuna nabavljeni su kao pomoć KBC-u Rijeka u jeku jesenskog vala pandemije bolesti COVID-19, a u dogovoru s KBC-om koji je iskazao potrebu upravo za ovom medicinskom opremom. Nabavku nove opreme Grad Rijeka je prošle godine ponudio KBC-u Rijeka kao znak podrške zdravstvenim djelatnicima izloženima iznimnim naporima tijekom pružanja zdravstvene zaštite oboljelima od COVID-a 19 te za dobrobit građana koji se nalaze na bolničkom liječenju zbog te bolesti.
Nakon pandemije, monitori će biti u funkciji liječenja oboljelih na Klinici za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli te će tako dugoročno ostati dostupni potrebitim građanima Rijeke i svim drugim korisnicima zdravstvenih usluga KBC-a Rijeka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here