Home Vijesti Građani protiv poluukopanih spremnika za otpad pod prozorima, podržao ih vijećnik MO...

Građani protiv poluukopanih spremnika za otpad pod prozorima, podržao ih vijećnik MO Školjić iz Liste za Rijeku

1226
0

Tijekom listopada ove godine, na području MO Školjić u Rijeci, na lokaciji prometnice Aldo Kolonelo u zelenom pojasu trebali su započeti radovi na postavi 4 poluukopana spremnika različitih dimenzija i kapaciteta.

Postavila bi se tri spremnika svaki volumena 3,0 m3 promjera 1,3 m, za selektirani otpad (staklo, papir te zajednički za plastiku, ambalažni otpad i metal) te jedan spremnik volumena 5 m3 promjera 1,5 m za preostali miješani otpad. Predmetni spremnici su novost u zbrinjavanju otpada na području grada Rijeke, a svrha im je povećanje efikasnosti usluge te povećani kapacitet očuvanje okoliša. Ukupna vrijednost s postavom na poziciju iznosi 173.278,83kn sa PDV-om, od čega na spremnike otpada 74.541,33 kn sa PDV-om.

Suglasnost na radove dalo je i vijeće mjesnog odbora Školjić rezultatom 5:1. Za ovakvo rješenje ruku su digli vijećnici PGS-a, SDP-a, HDZ-a, Hrasta i HSU-a, a suprotstavio mu se vijećnik Liste za Rijeku Predrag Miletić pod obrazloženjem da se spremnici nalaze pod prozorom stanarima. Ispostavilo se da je bio u pravu jer su stanari na adresi Žrtava fašizma 6 vrlo vrzo podignuli pobunu i u srijedu organizirali Zbor građana na ovu temu. Iako su ovog puta neki odbornici, koji su glasali za prihvaćanje prijedloga ukopanih spremnika na spornoj lokaciji, ovog puta bili neodređeniji u svojim stavovima, vjerojatno i zbog skorašnjih mjesnih izbora, nikakva nova odluka na kraju nije donesena. Na inzistiranje HDZ-ovog odbornika biti će provedeno anketiranja stanara i na adresi Žrtava fašizma 4.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here