Home Vijesti Gradonačelnik i dalje ne zna koliko će koštati otkopavanje zakopanog otpada na...

Gradonačelnik i dalje ne zna koliko će koštati otkopavanje zakopanog otpada na Marišćini

1233
0

mariscina1Vijećnik Liste za Rijeku Danko Švorinić na aktualnom satu je gradonačelniku Obersnelu postavio pitanje što je s realizacijom mini MBO postrojenja koje se do 31.12.2013. treba izgraditi odlukom Gradskog vijeća iz rujna.
– Za projekt nisu osigurana sredstva u proraččunu, a građani su opravdano zabrinuti s obzirom na 8-godišnje probijanje roka ŽCGO Msrišćina, istaknuo je Švorinić.

Gradonačelnik je odgovorio kako će mini MBO postrojenja biti ali sredstva u proračunu neće biti jer će ga graditi KD Čistoća i to sredstvima EU fondova. Za 8-godišnje kašnjenje ŽCGO Obersnel ima opravdanje u administraciji.

Švorinić je u dodatnom potpitanju zatražio izračun cijene otkopavanja zakopanog smeća koje će se prema obećanju odgvoornih naknadno obraditi u MBO postrojenje. Obersnel je na to odgovorio kako će izračun biti moguće izraditi tek kada MBO postrojenje bude gotovo.

Ana Trošelj (PGS) je pitala može li gradonačelnik Obersnel potvrditi da se ploča na garaži na Klobučarićevom trgu neće srušiti građanima na glavu. Ne zanima ju tko je kriv, već da li postoji opasnost za građane.

Gradonačelnik Obersnel je odgovorio kako je su njegova ovlaštenja ograničena. Riječ je o privatnoj investiciji i nadležnosti građevinske inspekcije koja mora utvrditi je li ploča stabilna. Krajem 2009. je zatražio intervenciju građevne inspekcije kako bi se utvrdilo je li ta ploča opasna ili nije i po tom pitanju zna isto što i ostali. Dio stručnjaka tvrdi da je stabilna a dio da je nestabilna. Na žalost građevinska inspekcija nije poduzela nikakve konkretne mjere, osim što je utvrdila da je uporabna dozvola ishođena prema urednim dokumentima.(rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here